Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
sambata, 03 iunie 2023
blog


Dacă ești șofer și ai propria ta mașină, probabil știi deja de asigurarea RCA. Dacă ești șofer dar nu ai mașina ta personală, poate că nu știi exact ce este o asigurare RCA și de ce este ea obligatorie în România. Îți propun să citești în următoarele rânduri câteva informații de bază despre ce înseamnă o asigurare RCA:

Cel mai important de știut este că o asigurare RCA reprezintă, în esență, o poliță care te asigură că, în cazul unui accident care este provocat de tine, celălalt șofer implicat va fi despăgubit în mod automat, fără ca tu să fii nevoit să plătești din banii tăi proprii. Altfel spus, o asigurare că lucrurile se vor rezolva în mod pozitiv atât pentru tine, cât și pentru celelalte persoane implicate. În România, precum spuneam, este obligatoriu să ai o asigurare RCA și dacă circuli fără aceasta sau cu o asigurare RCA expirată ești pasibil de plată în fața organelor legislative.

Pe lângă o asigurare RCA, poți să optezi și pentru o asigurare de tip Casco, însă asta este alegerea ta personală.

Există o mulțime de opțiuni prin care poți să alegi să îți faci o asigurare RCA. Poți să mergi direct la un asigurator sau poți să o închei online. Dacă o comanzi de pe eMAG, de exemplu, vei fi notificat chiar înainte ca asigurarea ta să îți expire! Procesul este, în sine, extrem de simplu.

O asigurare RCA poate fi valabilă minim o lună și maxim 12 luni, în funcție de ce alegi. Pentru că este o asigurare obligatorie, este indicat să ai în vedere în permanență să o reînnoiești când este cazul. Prețul acestei polițe diferă în funcție de asigurator și în funcție de istoricul tău ca șofer. Poți să calculezi prețul pe care îl poți obține de la diverși asiguratori iar mai apoi să decizi care este cea mai bună opțiune de a încheia o asigurare RCA pentru tine.

Tu când ți-ai făcut ultima oară asigurarea RCA?




19.09.2018 13:58  |  Autor: enrique00a  |  Comentarii (0)  |  Permalink

Tags: asigurare, rca, polita, auto, sofer,
Trimite prin mail Trimite prin mail      |      Comenteaza Insemnare Comenteaza Insemnare      |      Raporteaza Eroare Raporteaza Eroare
Responsabilitatea continutului insemnarilor apartine in exclusivitate autorilor

Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta la video. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)