Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
miercuri, 07 iunie 2023
blog


Asamblarea PC-ului ține mai mult decât de elementele de bază

Primul calculator asamblat aduce cu sine mult entuziasm. Pui ochii pe cel mai bun procesor pe care ți-l permiți - la fel este cazul și cu placa video. Și memoria RAM, și unitatea de stocare. Însă asamblarea propriului calculator ține mai mult decât de elementele de bază.

Am descoperit că modding-ul ține foarte mult de așteptările viitorului gamer – de la ceva care să meargă pentru lucrurile uzuale, la bestii în grafică și construcții unice și inspirate. Până și umilul cooler devine crucial în ecuația modding-ului. Iar atunci când implici producătorul Cooler Master în procesul de construcție, treaba devine mai ușoară, chiar și pentru un neinițiat.

În scurta incursiune pe care am avut-o în lumea modding-ului am descoperit că alegerea unei carcase impresionante nu ține de vanitate sau de superficialitate. Specialiștii și-au dat seama în urmă cu câțiva ani că un PC destinat gaming-ului are nevoie de dotări speciale. Spațiul primează, la fel și capacitatea de a mișca aerul cât mai rapid în interiorul carcasei. Așadar, menținerea temperaturilor sub control ține atât de cooler (sau coolere), cât și de carcase. În acest caz, am apelat la soluțiile oferite de Cooler Master.

În momentul de față îmi permit să fac o paralelă a sistemelor de gaming cu mașinile care se înghesuie din ce în ce mai mult în orașe. Dacă procesoarele au ca echivalent motoarele, sursele sunt cu siguranță echivalentul asigurării CASCO. Sau măcar RCA.

Iar atunci când „mașina” este scumpă, este de la sine înțeles că aceasta trebuie asigurată cu o „poliță” cât mai bună. Din păcate, România are încă zone în care calitatea livrării energiei electrice lasă de dorit. Furtunile de vară sunt cireașa de pe tortul (sau bomboana de pe colivă, cum doriți) instabilității. Cooler Master ajută și în acest caz, cu o gamă cuprinzătoare de surse.

PC Modding-ul nu înseamnă doar forță brută și butoane abuzate la extrem. Acesta implică și o doză de siguranță. Altfel, ce rost ar avea să mergi cu 200 km/h, dacă discurile de frână sunt de dimensiunea unui fund de pahar?
20.06.2018 13:42  |  Autor: enrique00a  |  Comentarii (0)  |  Permalink

Tags: asamblare, procesor, procesoare, calculator,
Trimite prin mail Trimite prin mail      |      Comenteaza Insemnare Comenteaza Insemnare      |      Raporteaza Eroare Raporteaza Eroare
Responsabilitatea continutului insemnarilor apartine in exclusivitate autorilor

Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta la video. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)