Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
duminica, 04 decembrie 2022
blog


DESPRE SISTEMUL IMUNITAR <=> SISTEMUL IMUNITAR - AL DOILEA CREIER?

www.medfarma.ro

www.magazin-naturist.ro

http://www.magazine-online.ro/medactiv/

http://www.medactiv.bizoo.ro


-SISTEMUL IMUNITAR - AL DOILEA CREIER?

-Ce este sistemul imunitar?
-Un complex uluitor de mecanime care regleaza neîntrerupt starea noastră de sănătate şi ne apara continuu împotriva unui miriad de influenţe ostile.

-Elementele sistemlui imunitar se extind pâna la nivelul tuturor organelor şi ţesuturilor, veghînd impotriva oricăror ameninţări. Absolut toate aceste componente se află într­-o comunicare permanentă asigurată de un fel de inteligenţă celulară alcătuită din sisteme super sofisticate de transmisie a mesajelor pe cale chimică şi electrică. Se manifestă ca un “al doilea creier” care orchestrează supravieţuirea întregului organism, într-o corelare perfectă cu sistemul cerebral.

-Care este rolul Sistemului Imunitar?
-Acela de a identifica şi elimina orice agresiune internă şi externă (intelligent destruction), de a distinge perfect între ceea ce este propriu organismului si ceea ce ii este strain si de a actiona în consecinţă.

-Faţă de orice traumă, corp străin, toxină, lipsă totală de oxigen, etc, reacţia iniţială a sistemului imunitar este de inflamaţie (imunitate ne-specifică). Urmează un protocol de auto-apărare specializată în funcţie de agentul agresor ( imunitate specifică), manifestîndu-se la nivelul cellular( tipuri specializate de celule albe sau leucocite care fie absorb direct digerînd fie distrug chimic agenţi patogeni sau celule interne degenerate) si molecular ( anticorpi care “patruleaza” in sânge si care se ataşează corpilor străini escortîndu-i spre organele de eliminare).

-Toate elementele Sistemului Imunitar conlucrează intr-o coordonare perfectă a unui mecanism infinit mai subtil decât suma parţilor sale componente.

-Sistemul nostru limfatic include componente esentiale ale sistemului de aparare. Limfa este un lichid apos care umple spaţiile dintre ţesuturi şi are o structură asemanătoare plasmei din sânge. Se prezintă o reţea vastă de canale colectoare (vase limfatice) cu misiunea de a drena deşeurile şi rezidurile deversate din „bucătăria” si „baia” fiecarei celule a organismului; este un fel de „gunoier” al corpului.

-In conditiile actuale, cand viata este mult mai stresanta, cand alimentatia este de cele mai multe ori dezechilibrata, cand asistam la o crestere a poluarii atmosferice, cand activitatea fizica nu este cea corespunzatoare, fiecare dintre noi are nevoie de o stimulare a sistemului imunitar, de o intarire a lui, pentru pastrarea sanatatii .

-Desigur ca persoanele mai in varsta, persoanele care lucreaza noaptea, persoanele care stau mult timp in fata calculatorului si toti cei care sunt deja bolnavi au cu atat mai mult nevoie de intarirea sistemului imunitar.

-Sa nu uitam ca un organism cu un sistem imunitar slabit si
dezechilibrat poate tolera cresterea si expansiunea tumorilor, neavand puterea de a le frana.

-Exista totusi o anumita proportie de cancere care se vindeca spontan prin faptul ca organismul isi poate mobiliza fortele de aparare si exista deasemenea un numar de cancere care nu ajung sa se manifeste pentru ca sistemul imunitar le distruge din primele faze.
-Acesta demonstreaza ca reglarea si echilibrarea sistemului imunitar are un rol hotarator in mentinerea starii de sanatate si ca este necesara atat celor sanatosi cat si celor bolnavi.

-Cand ne referim la sistemul imunitar apare in mod firesc intrebarea: care sunt celulele din organism care participa in mod hotarator in procesele imune ce apar in corp, care distrug virusii si substantele straine, aparand astfel organismul?

-Reactiile imunitare ce apar in organism reprezinta un proces complex care angreneaza un numar foarte mare de celule, celule care indeplinesc diverse functii, aici fiind puse in evidenta doar cele mai numeroase.

-Aceste celule se numesc limfocite si ele sunt de doua tipuri: celule limfocitare T ce iau nastere in glanda timus si celule limfocitare B produse in maduva spinarii. Pe langa aceste 2 tipuri de celule limfocitare care actioneaza "la comanda" mai exoista si celule ucigase NK (Natural Killer Cels) care joaca un rol important in distrugerea tumorilor si rejectarea celulelor infectate de virusi. Celulele NK actioneaza "independent" in sensul ca nu au nevoie sa fie activate pentru a distruge celulele carora le lipsesc markerii specifici (de ex. celulele mutante). Existenta in sistem a unui numar suficient de celule NK este strict necesara atat pentru a preveni cancerele cat si pentru a le distruge. Celulele NK sunt stimulate de Interleukin, o citokina (celule de semnal).

-Celulele limfocitare T determina imunitatea celulara influentand apararea organismului fata de virusi si ciuperci patogene participand la apararea antiinfectioasa precum si la distrugerea tumorilor.
Aceste celule au proprietatea de a circula permanent catre splina si ganglionii limfatici in care-si au sediul, trecand apoi din nou in sange.
In timpul acestei circulatii permanente ele distrug virusii si substantele straine organismului intalnite in cale. Cea de a doua categorie de celule ce se implica in procesele imune, celulele limfocitare B, determina imunitatea umorala, imunitate care implica producerea anticorpilor. Aceste doua tipuri de celule conlucreaza impreuna pentru apararea organismului.

-In sange, din cantitatea totala de limfocite, 24,5 % o reprezinta celulele de tip B iar 69,5 %, celulele de tip T. Raportul T/B se pastreaza in timp el fiind asociat cu o bunc rezistenta imunologica.

-O slaba dezvoltare a celulelor de tip B conduce la o slaba imunitate umorala si de fapt la existenta unui numar insuficient de anticorpi specifici. O slabire a imunitatii umorale determinc o slabire a imunitatii celulare si reciproc.

-Un factor demn de remarcat in slabirea imunitatii sunt virozele repetate care uneori determina reaparitia unor afectiuni ce in mod normal au fost stopate. Astfel dupa o stopare indelungata a evolutiei unei tumori aparitia unei viroze dezechilibreaza sistemul de aparare al organismului si in special imunitatea celulara, organismul tolerand astfel extinderea rapida a tumorii.
-Acesta este unul dintre motivele pentru care cei care au cancer trebuie in mod deosebit sa-si intareasca sistemul imunitar, astfel reusind sa blocheze expansiunea tumorilor si aparitia metastazelor.

-Componentele imunologice ale sistemului limfatic:
-Amigdalele şi polipii; Acumuleaza elemente ale sistemului imunitar pentru a fi foilosite acolo unde este nevoie.

-Glanda Timus este o glanda situata sub stern care dupa pubertate isi diminueaza treptat dimensiunile si funcionalitatea. Este locul unde iau nastere celulele limfocitare de tip T responsabile de imunitatea celulara. Timusul mai regleaza si inima, avand si un rol esential in evolutia procesului de imbatranire. Starea de functionare a timusului se verifica usor: se apasa pe stern intr-un punct situat la mijlocul distantei si pe linia ce uneste cele doua mameloane. Daca punctul este sensibil la durere inseamna ca aceasta glanda nu functioneaza normal.

-Splina (sub ultimele coaste în cavitatea stângă a abdomenului); este un organ ce joaca un rol important in evolutia sistemului imunitar, permitand circulatia limfocitelor si controland procesul de distrugere a eritrocitelor imbatranite. Tulburarile in activitatea splinei determina slabirea sistemului imunitar, carenta de anticorpi si aparitia bolilor infectioase.

-Ganglionii limfatici constituie o retea distribuita in intregul corp pentru apararea sanatatii. Cand survine o infectie sau o inflamatie, cel mai apropiat ganglion reactioneaza pe loc umflandu-se si sporind producerea de limfocite dar devenind in acelasi timp si dureros.

-Glandele Suprarenale - sunt asezate ca doua caciulite deasupra rinichilor. Ele produc doua tipuri de hormoni:
- adrenalina care influenteaza activitatea muschilor si metabolismul bazal
- hormonii corticoizi dintre care evidentiez cortizonul cu efect antiinflamator.
Cortizonul stimuleaza cresterea limfocitelor cu rol esential in activitatea imunitara. Daca acest hormon este diminuat apar boli ca: reumatism, astm sau inflamatii articulare, boli ce se datoreaza insuficientelor imunitare.

-Noduli limfatici (localizaţi de-a lungul vaselor limfatice - in abdomen, sub-axiali, inghinali, la gât – in numar de peste 600! Filtrează continuu lichidul limfatic, comunica direct cu creierul, distrug microbi şi celule degenerate, găzduiesc celule imunitare pentru mobilizare in caz de necesitate). ESTE IMPERIOS NECESAR CA SISTEMUL LIMFATIC SA FIE DRENAT in mod regulat pentru ca sistemul imunitar sa fie capabil sa raspunda rapid si eficient.

-Maduva spinării. Este „pepiniera” tuturor celulelor care compun
Sistemul Imunitar.

-Leucocitele, sau celulele albe din sânge, reprezinta „infanteria” celulara a armatelor de aparare. Toate tipurile de celule imunitare se denumesc in ansamblu leucocite. Misiunea lor este de a ucide, distruge otravi, digera sau neutraliza orice „inamic”. Când sunt mobilizate, unele actioneaza imediat, altele chiar dupa cateva luni, sau abia in final „curăţînd câmpul de luptă”.

-Când Sistemul imunitar se deteriorează, apar bolile, iar când se defectează apar afectiunile auto-imunitare. Organismul uman este neîntrerupt asaltat de viruşi, bacterii, ciuperci, toxine, etc, dar numai când Sistemul Imunitar slăbeşte sau nu mai face faţă agresiunilor – apar bolile. Prin urmare, pastrarea sau recuperarea starii de sănătate depinde de buna functionare a Sistemului Imunitar in cea mai mare măsură. Vom fi răsplatiţi cu o viaţă mai lungă, trăită cu vigoare şi forţă creatoare, cu energie si optimism. Oamenii de stiinţă afirmă că nu este niciodată târziu pentru aceasta.

-Cum putem intari Sistemul Imunitar?
-Trebuie avute in vedere urmatoarele:
-Drenarea si echilibrarea sistemului limfatic (este necesara inainte de a incepe si pe parcursul intregului tratament imunostimulant)
-Intarirea imunitatii celulare prin stimularea productiei de Celule T
-Intarirea imunitatii umorale si implicit cresterea numarului de anticorpi
-Asigurarea unui numar suficient de celule ucigase NK (Natural Killer Cells)
-Eliminarea elementelor care agreseaza organismul: Radicalii Liberi, Metalele Grele, Toxinele

-Suplimentele Nutritive cele mai eficiente pentru intarirea sistemului imunitar:
-LIMFSTREAM (Drenaj si echilibrare sistem limfatic)
-Produse cu continut mare de Beta 1,3 Glucan si Germaniu Organik. De exemplu Extract Bioactiv din Ciuperca REISHI (Ganoderma Lucidum) (puternic anticancerigena)
-ASTRAGALUS (mareste numarul de celule T)
-Produse pe baza de Fitosteroli. De exemplu BETA STEROLINI (stimuleaza celulele T si celule NK)
-Ciupercile SHIITAKE (antivirala) si MAITAKE (D-Fraction)(anticancerigena)
-CORDYCEPS (imunitatea celulara)
-GHEARA PISICII (MATEI) CAT'S CLAW
-INDOLE-3-CARBINOL (stimuleaza apoptoza, moartea celuleor canceroase)
-COLOSTRUM (bogat in Imunoglobulina IgG, se recomanda post chimoterapie ssau radioterapie pentru refacerea sistemului imunitar)
-SQUALENA ajuta la intarirea imunitatii celulare prin oxigenarea acesteia. De preferinta se va asocia cu o sursa suplimentara de oxigen cum ar fi OXIGEN AEROBIC.
-Echinacea (singura sau asociata cu alte elemente imunostimulante pentru afectiuni specifice: OSHA, GOLDENSEAL, REISHI, ASTRAGALUS). Echinacea asociata este un stimulant imunitar de sezon excelent, in special in sezoanele gripale dar este de asemenea utila si Post Operatoriu pentru a mari capacitatea organismului de lupta impotriva argesiunilor virale sau bacteriene.
-Activatori de HGH (Hormon Uman de Crestere) ca de exemplu HGH-Activator sau NGH-Release. Mentinerea la niveluri adecvate a HGH-ului contribuie la balantarea generala a sistemului imunitar.
-ANTIOXIDANTII. Controlul radicalilor liberi este esential pentru succesul oricarei terapii care implica stimularea puternica a sistemului imunitar. Nu trebuie sa lipseasca Vitamina C, cel mai bine in asociere cu vitaminele A si E + Seleniu (o combinatie antiozidanta fundamentala ACE). Coenzima Q10, pentru reciclarea antioxidantilor.
Alte suplimente nutritive adjuvante: Aloe Vera Extract, Usturoi dezodorizat, Laptisor de matca, Probiotice (Acidofilus), DMSA (eliminare metale grele), Clorela (intaritor general pe baza de clorofila)
-Un produs stimulant general al sistemului imunitar este IMMU-9 care contine extrase din 9 plante imunostimulatoare. Este un adevarat "vaccin anti gripal". Sa nu uitam ca fiecare gripa ne slabeste organismul. Administrat inainte de sau pe timpul sezoanelor gripale IMMU-9 ajuta fie sa evitam imbolnavirile fie sa facem forme usoare.

-IMMU-9 contine 9 dintre cele mai eficiente extrase din plante in vederea intaririi generale a sistemului imunitar.
-Produsul ESENTIALE IMUNITARE are de asemena un efect de stimulare generala cu elemente active foarte eficiente ca de exemplu Imunoglobulina G si Beta Glucanul. Cele 2 produse sunt complementare.

-ACIDUL ELAGIC de exemplu este recunoscut pentru efectul lui de preventie a aparitiei cancerului

-Pentru lupta impotriva unor afectiuni cum ar fi cancerul se recomanda produse care stimuleaza sistemul imuntar in special producerea de celule ucigase si interleukin in paralel cu stoparea metastazarii si incercarea distrugerii (apoptozei) celulelor maligne. In acest sens ProVita ofera protocoale specifice si produse adjuvante cum ar fi:
-PECTASOL
-MANGOSTEEN
-ACID ELAGIC
-BETA SITOSTEROL
-CONCENTRAT DE IMUNOGLOBULINA
-BETA STEROLINI
-PULBERE PURA DE MSM
-CURCUMIN
-CORDYCEPS, etc.


-Pentru reglarea autoimunitatii se recomanda imunomodulatoare cum ar fi:
-BETA SITOSTEROL
-CONCENTRAT DE IMUNOGLOBULINA
-BETA STEROLINI (vezi protocolul IMUNOREX)

-Pentru toata gama de produse care se adreseaza SISTEMULUI IMUNITAR, vizitati in farmacie "Categoria Imunitate, Sistem Imunitar"

-Am introdus de asemena in farmacie ECHINACEEA FORTIFICATA (cu adaos de ciuperca Reishi), Ciupercile japoneze REISHI, SHIITAKE si MAITACHE precum si ciuperca-larva CORDICEPS. Echinaceea este binecunoscuta pentru efectele ei imunostimulatoare.

-Cele 3 ciuperci japoneze ("trioul de aur") precum si Cordiceps sunt deja imunostimulatoare si anticancerigene "clasice". Desigur, nu uitati Vitamina C in special de tipul Ascorbat de Calciu asociat cu Bioflavonoizi si Rutin sau Ester C asociat cu Vitaminele A si E + Seleniu (conbinatie cunoscuta sub denumirile ACE sau Vit. C-AES)

-In cazuri specifice de imbolnaviri (diferite cancere, hepatite, procese inflamatorii acute, infectii pulmonare etc) se vor administra combinatii de imunostimulatoare in dozaje terapeutice atat pentru a acoperi intregul spectru al sistemului imunitar cat si pentru a stimula in plus acele element ale sistemului care sunt cele mai necesare si mai eficiente in cazul specific de imbolnavire.

-CONCLUZII:
-Repararea, Stimularea si Directionarea Sistemului Imunitar ESTE ESENTIALA si nu este o chestiune simpla dar ca principiu implica doi pasi esentiali:
-Primul lucru care trebuie facut in vederea intaririi si eficientizarii sistemului imunitar este Echilibrarea si Drenarea sistemului limfatic. Fara un sistem limfatic "cu raspuns rapid" rezultatele terapiei de stimulare a sistemului imunitar vor fi mai putin decat cele dorite.
Dupa drenarea sistemului limfatic se vor adminsitra combinatii de imunostimulatoare specifice cazului asociate cu Antioxidanti. Aici intervine capacitatea doctorului de a prescrie cea mai eficienta combinatie imunostimulatoare pentru fiecare caz in parte.

-Care este rolul Sistemului Imunitar?
-Acela de a identifica şi elimina orice agresiune internă şi externă (intelligent destruction), de a distinge perfect între ceea ce este propriu organismului si ceea ce ii este strain si de a actiona în consecinţă.

-Faţă de orice traumă, corp străin, toxină, lipsă totală de oxigen, etc, reacţia iniţială a sistemului imunitar este de inflamaţie (imunitate ne-specifică). Urmează un protocol de auto-apărare specializată în funcţie de agentul agresor ( imunitate specifică), manifestîndu-se la nivelul cellular( tipuri specializate de celule albe sau leucocite care fie absorb direct digerînd fie distrug chimic agenţi patogeni sau celule interne degenerate) si molecular ( anticorpi care “patruleaza” in sânge si care se ataşează corpilor străini escortîndu-i spre organele de eliminare).

-Toate elementele Sistemului Imunitar conlucrează intr-o coordonare perfectă a unui mecanism infinit mai subtil decât suma parţilor sale componente.

-Sistemul nostru limfatic include componente esentiale ale sistemului de aparare. Limfa este un lichid apos care umple spaţiile dintre ţesuturi şi are o structură asemanătoare plasmei din sânge. Se prezintă o reţea vastă de canale colectoare (vase limfatice) cu misiunea de a drena deşeurile şi rezidurile deversate din „bucătăria” si „baia” fiecarei celule a organismului; este un fel de „gunoier” al corpului.

-Componentele imunologice ale sistemului limfatic
1. amigdalele şi polipii;
2. glanda Timus (localizata in spatele sternului);
3. splina (sub ultimele coaste în cavitatea stângă a abdomenului);
4. noduli limfatici (localizaţi de-a lungul vaselor limfatice - in abdomen, sub-axiali, inghinali, la gât – in numar de peste 600! Filtrează continuu lichidul limfatic, comunica direct cu creierul, distrug microbi şi celule degenerate, găzduiesc celule imunitare pentru mobilizare in caz de necesitate).
5. maduva spinării. Este „pepiniera” tuturor celulelor care compun Sistemul Imunitar.

Leucocitele, sau celulele albe din sânge, reprezinta „infanteria” celulara a armatelor de aparare. Toate tipurile de celule imunitare se denumesc in ansamblu leucocite. Misiunea lor este de a ucide, distruge otravi, digera sau neutraliza orice „inamic”. Când sunt mobilizate, unele actioneaza imediat, altele chiar dupa cateva luni, sau abia in final „curăţînd câmpul de luptă”.

Când Sistemul imunitar se deteriorează, apar bolile, iar când se defectează apar afectiunile auto-imunitare.

Organismul uman este neîntrerupt asaltat de viruşi, bacterii, ciuperci, toxine, etc, dar numai când Sistemul Imunitar slăbeşte sau nu mai face faţă agresiunilor – apar bolile. Prin urmare, pastrarea sau recuperarea starii de sănătate depinde de buna functionare a Sistemului Imunitar in cea mai mare măsură. Vom fi răsplatiţi cu o viaţă mai lungă, trăită cu vigoare şi forţă creatoare, cu energie si optimism. Oamenii de stiinţă afirmă că nu este niciodată târziu pentru aceasta.
20.12.2009 20:24  |  Autor: medactiv  |  Comentarii (0)  |  Permalink

Tags: sanatate, imunitate, medicina, natural,
Trimite prin mail Trimite prin mail      |      Comenteaza Insemnare Comenteaza Insemnare      |      Raporteaza Eroare Raporteaza Eroare
Responsabilitatea continutului insemnarilor apartine in exclusivitate autorilor

Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta la video. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)