Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
sambata, 25 martie 2023
blog


Bolnav in virsta de 45 ani de profesie cascador , s-a prezentat la consult in septembrie 1993 pentru tulburari de mers la membrul inferior sting si tulburari de sensibilitate.
Debutul a fost in aprilie 1993 , prin dureri lombare , urmate de instalarea progresiva a celor neurologice.
Initial a fost tratat ca o lombosciatica prin infiltratii cu Xilina si Diprophos obtinindu-se doar o ameliorare a dureri lombare.
A fost etichetat ca o radiculita, sciatica, mielita , motiv pentru care s-a propus punctia rahidiana si mielografia.
Avind o fire anxioasa , nu a acceptat aceste investigatii. A urmat tratamentele recomandate de specialisti : vitamina B 1 , B 6 , Stricnina si Fosfobion cite 10 fiole pe luna.
In paralel efectueaza tratament ambulatoriu cu proceduri de fizioterapie : electro-terapie,ionizari, bai galvanice, kinetoterapie,etc fara a termina cura completa.
Nefinalizarea tratamentului fizioterapic , a dus la agravarea simptomatologiei neurologice , prezentind mers schiopatat , fiind obligat din cauza durerilor de la nivelul piciorului sting sa se opreasca dupa 50 metri.
A fost consultat de specialistul neurolog Dr.Andreescu Anca , care i-a facut si 10 sedinte de acupunctura pentru fenomenele de radiculita.
Simptomatologia fizica s-a ameliorat , insa starea psihica era destul de precara fiind si concediat.
La consultul homeopatic am constatat tenta psihosomatica a afectiunii : bolnav agitat , iritabil .
Examenul clinic pe aparate nu a evidentiat modificari semnificative.
Testingul muscular : reducere a flexiei coapsei pe bazin , a adductiei , flexiei si rotatiei externe a gambei.
Inspectia si masuratoarea coapsei , arata atrofie musculara. Reflex rotulian sting , mult diminuat .
Diminuarea sensibilitatii cutanate pe partea externa si interna a gambei.
Am suspectat o radiculita a nervului femural sting , secundara unui traumatism 9 fiind cascador).
FISA HOMEOPATICA
Am repertorizat simptomele dupa Kent :
trembling lower limbs 1213, restlessness legs 1188 , numbness foot 1042 , pain lombar while sitting 907 , irritability 57, fear alone of being 43 , anxiety anticipating an engagement 5 , vertigo closing eyes 98.
Am administrat remediul gasit : Argentum Nitricum in diultii progresive de C 7 , C 15 , C 30 , C 200 la 7 zile si continuarea gimnasticii de recuperare, la limita durerii .
In luna octombrie cind bolnavul s-a prezentat la control starea generala era net schimbata, disparuse - agitatia , durerile lombare, astenia fizica , iar toleranta la mers era de peste 200 metri.
I-am mai administrat o doza de Argentum Nitricum Mille .
La controlul din noiembrie aproape disparusera tulburarile de sensibilitate , iar mersul prezenta fenomenul de schiopatare la distante mari ; anxietatea disparuse.
In luna decembrie la masuratoarea coapsei stingi am constatat o crestere in diametru de 5 cm , ceea ce arata o recuperare eficienta a hipotrofiei musculaturii coapsei .
I-am administrat Argentum Nitricum 10 Mille.
Urma sa plece in Italia unde avea un contract de sofer , motiv pentru care i-am recomandat sa ia lunar cite o dilutie de C 200 de Argentum Nitricum lunar.
In luna mai 1994 , mi-a scris din Italia : “ al D-vs pacient care pina acum se simte bine”.
Remarcam persistenta subliminala a anxietatii de anticipatie a tipului Argentum Nitricum.
Acesta este unul din miile de cazuri in care homeopatia ca tratament complementar , medicinii alopate , poate fi deosebit de utila in recuperarea unui bolnav cu simptomatologie mixta – psihosomatica.
25.11.2007 15:32  |  Autor: eforie  |  Comentarii (0)  |  Permalink

Tags:
Trimite prin mail Trimite prin mail      |      Comenteaza Insemnare Comenteaza Insemnare      |      Raporteaza Eroare Raporteaza Eroare
Responsabilitatea continutului insemnarilor apartine in exclusivitate autorilor

Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta la video. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)