Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
sambata, 28 ianuarie 2023
blog


Motto : “Nu mai intram in Europa, avem doar dreptul sa plecam din Romania ! «

DREPTUL LA IMAGINE AL HOTILOR
sau
2007 OCTOMBRIE NEGRU
PENTRU DREPTUL LA LIBERA EXPRIMARE IN ROMANIA
INCEPUTUL SFARSITULUI DEMOCRATIEI
Zilele trecute trecand prin Rahova, m-am intalnit cu numitul Ciordel Portofel, din neamu lui Ciorditu dupa tata si Portofel dupa mama, ce sunt rude apropiate cu ale lui Smanglitu, neamuri cu pretentii si renume in comunitate .
Revenind la numitul Ciordel a lui Portofel, din neamul lui Ciordescu, var cu Buzunarescu, era foarte suparat mangaua ca Gica Tembel a spus in cartier ca el Ciordel a lui Portofel, smangli-se, adica furase un portofel de la Costel .
Si luandu-se dupa tembel, adica Gigel, paraciosul de Costel ii stricase imaginea publica lui Ciordel .
Mai avusese acest Ciordel in trecut acuzatii de acest gen, dar se dovedisera nefondate, intrucat el Ciordel era baiat solvabil si ii formase « convingerea » domnului procurer ca el Ciordel intradevar isi insusise niste portofele, dar intentia lui era una pur economica pentru a investii si in consecinta i se dadu-se « meritatul » NUP .
Domnul procurer l-a inteles, ca intentiile lui Ciordel erau conforme economiei de piata, adica sa adune portofelele de la potentialii sai investitori si sa creeze un fond de investitii in societatea Ciordel SRL RO, asa ca pagubitii la buzunare puteau dormii linistii, banii fiind pe maini bune in fondul de investitii .
Pentru Ciordel « imaginra publica », era foarte importanta, era insasi firma ce o pune la poarta modestei sale vile de 5 etaje, construita cu bani cinstiti, bani investiti din « sudoarea muncii » .
Si in fond si la urma urmei si el nea Ciordel era persoana publica, intrucat acum la apogeul carierei devenise deja profesor in ale ciordelii, predand cursuri de ciordeala .
Intentiona chiar sa scrie un curs de teoria ciordelii, ce nu are comun cu furtul ordinar facut de simplii borfasi si in masura in care va reusii sa inscrie metoda ciordelii in cartea recordurilor, va fi indreptatit sa o propuna ca profesiune liberala si de ce nu sa i se dea si un cod CAEN .
Ciordeala este un mod de a aduna fonduri pentru investitii tipic economiei de piata si nu este cu nimic diferita de alte fonduri de investii capitaliste sau banci .
Importanta este circulatia banilor ce trebuie sa respecte circuitul civil al valorilor financiare, adica banii trebuiesc stransi de baietii destepti, care stiu sa ii investeasca .
Am uitat sa va spun ca nea Ciordel este si activist politic, luptand contra discriminarii economice a meseriei de ciordeala, avand motive temeinice si legale sa o sustina .
Asa cum imi argumenta dansul mi s-a parut plauzibil, concret imi dadea exemplul avocatului, ce obligatoriu sperie clientul cat este de greu procesul, ca el lupta sa il castige, dar trebuiesc multi bani, determinand clientul sa isi creasca « oferta ».
Si uite asa incepe licitatia la bursa judecatoreasca, unde castiga cel ce liciteaza mai mult desigur .Mai sunt si clienti zgarciobi ce au buzunarele cusute, dar aceia sunt pe lista de asteptare, nimeni nu ii ia in seama .
Am incercat sa il linistesc pe nea Ciordel sa nu mai fie suparat, ca daca Gigel fusese tembel si ii stricase imaginea putea cere despagubiri in instanta de judecata .
Un moment de ezitare pentru Ciordel si apoi mi-a replicat : « nu merita, ii dau 1000 Euroi judecatorului, el imi da in proces vreo doua, trei mii, din care o mie imi mai ia si ciorditorul de avocat si mai raman cu un ….
Bai nene pierd timpul degeaba, ce eu sunt ciroditor cu diploma ca aia, nu vezi ca asta este discriminare ! «
De ce nu te-ai facut si tu procuror sau judecator ?
Mare lucru imi replica Ciordel . Ma duc la o particulera, dau acolo trei, patru mii de euroi si ma fac judecator !
Stai usurel mai nea Ciordel, sunt vreo patru ani de scoala si apoi stagiatura si apoi examen candidatura si apoi examen post si e cale lunga …
Aoleu muica, da cati euroi ma costa ?
Vreo suta de mii !
Nea Ciordel al meu ramasese pe ganduri si acum bietul de el intelegea de ce acolo in avocatura, in justitie sunt alte tarife .
Normal una este sa ciordesti la coltul strazii fara sa investesti nimic in pregatirea profesionala si alta este sa bagii o suta de mii de euroi investiti in pregatirea academica .
I-a zi Ciordel, mai este discriminare in profesiunea de ciordeala ?
Ciordel : « aoleu mancati-as, mi-ai stricat platforma politica ! «
« Degeaba citesc eu carti de drept, de politica economica, … »
Ce faci ?
Ce mai mangafa, tu ma crezi un bisnitar ordinar, a trecut vremea, acuma suntem obligati si noi ciorditorii de cartier sa citim dreptul, caci altfel ne ciordesc avocatii la bani !
Si eu ma gandeam sa ma fac euro parlamentar ciorditor !!!
Ce ? l-am intrebat nedumerit .
Mai nea intrebare, tu nu te uiti la televizor, nu stii ca noi ciorditorii suntem o forta politica in toata europa, ciordim in Germania, ciordim in Franta, Italia, ciordim peste tot … suntem cea mai mare forta politica !
Am ramas stupefiat, caci nea Ciordel avea dreptate .
Vazandu-ma in dificultate, nea Ciordel se impauna : ‘ ma fac senator, sau deputat, sef peste toti ciorditorii si bag proces la CEDO, in care fac cerere sa fie recunoscut dreptul la imagine al ciorditorului !
Cum semnul intrebarii era deja prea evident pe fizionomia mea, tot nea Ciordel ma lamurii .
In actiunea de ciordeala lipseste intentia, adica latura subiectiva de a face un rau, caci ciorditorul are convingerea ferma ca bunul este al lui si ca prin nefolosinta acelui bun ar exista riscul deprecierii, adica un fel de « ciordeala prin uzucapiune « !!!
M-am ciupit pe fata, crezand ca visez, nea Ciordel ce il credeam tembel, vorbea acum ca un intelectual rebel .
Ai inteles acum mangafa de ce este important pentru mine dreptul la propria imagine ?
Auzindu-l ca ma face mangafa, mi-am adus aminte de infractiunea de tainuire .
Mai nea Ciordel, dar tu baiat destept in ale dreptului la imagine al hotilor, ai auzit infractiunea de tainuire prevazuta de articolul 267 din Codul penal, inainte sa pui in discutie legalitatea ciordelii ?

Ciordel : « tu daca ai fi baiat destept, ai fi inteles ca tocmai asta este scopul demersului meu politic, a demersului juridic .
Nu intelegeam .
Ciordel : ‘ ca tine mangafa intelectuala sunt multi, de aceia poate voi face un recurs in interesul legii, privind neconstitutionalitatea articolului 267 din codul penal, ce incalca dreptul la propria imagine a ciorditorilor « .
Am inteles in sfarsit ca gluma cu democratia se ingrosase si ca acum reveneam la dictatura, cum spunea un sentor : “ciocu mic “ .
Ora 6 dimineata, ceasul meu desteptator suna de zor, am deschis reflex televizorul, dupa ce am ascultat imnul «desteaptate romane », am auzit cum comentatorul anunta ca s-a votat modificarea codului de procedura penala …….privind dreptul ziaristilor ……unul singur :

« CIOCU MIC «
NU AI VOIE SA SPUI NIMIC !

Nu mai intram in Europa, avem doar dreptul sa plecam din Romania !

Cand ma uit inapoi ma simt mare, cand ma uit inainte, nici nu ma vad, asa de mic sunt in fata necunoscutului .
25.11.2007 15:04  |  Autor: eforie  |  Comentarii (0)  |  Permalink

Trimite prin mail Trimite prin mail      |      Comenteaza Insemnare Comenteaza Insemnare      |      Raporteaza Eroare Raporteaza Eroare
Responsabilitatea continutului insemnarilor apartine in exclusivitate autorilor

Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta la video. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)