Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
marti, 31 ianuarie 2023
blog


Depresie tratament homeopatic
Pacientul MB in virsta de 65 ani , ing pensionar a fost consultat pentru

diagnosticul de depresie. Afectiunea sa a debutat in primavara anului 1959 la 2 ani dupa terminarea facultatii.

Debutul -

a fost brusc intr-o noapte , printr-o durere in vertex , durata acesteia fiind de citeva secunde repetindu-se in noptile urmatore.
Stare mentala

In zilelele urmatoare se instaleaza stare depresiva permanenta : cu diminuarea interesului sau placerii pentru activitatea curenta ,lipsa concentrarii ,lipsa vointei , insomnii noaptea cu stare de somnolenta ziua ,oboseala permanenta alternind cu momente de agitatie , sentimentul de inutilitate ,anorexie , etc.
Diagnostic 1 –tratament alopatic

A fost consultat de psihiatru ce l-a diagnosticat ca nevroza si i-a recomandat antidepresive , care insa nu au avut nici un efect. Precedent acestui episod notam prezenta unui episod dureros la nivelul genunchilor , precum si o cadere a parului de tip lacunar , a fost tratat cu Gerovital 10 fiole si antiinflamatoare.
Evolutie 1

Dupa 5 luni dispar simptomele de depresie si se instaleaza simptomele de hipomanie in care predominau accesele de locvacitate , ris exagerat , flux crescut de idei ,etc.
Diagnostic 2 – tratament alopatic

In 1992 i se pune de Dr. Vianu diagnosticul de : depresie endogena aplicindu-se tratament cu antidepresive triciclice generatia I – a . In 1988 se interneaza la spitalul nr.9 , unde Dr. Lohan ii stabileste diagnosticul de : depresie endo-reactiva tip Weiberger .
Evolutie 2

In tot acest timp pacientul era obligat sa suporte faza de depresie care durau 4-5 luni sub tratament cu antidepresive urmata de alte 4 – 5 luni de o faza de hipomanie , in general bine suportate de cei din jur.
Diagnostic 3

Anul 1992 reprezinta un an fericit , cind a avut norocul de a-l intilnii pe Dr.Ramiro Tomescu si de beneficia de un tratament homeopatic clasic ce i-a intrerupt lantul patogenic cu remediul cheie al constitutiei: Sulfur .
Tratament homeopatic 1

Sulfur C 7 : cite 5 granule la 7 zile , administrat timp de 4 ani 1992 – 1995

.Acesta a permis atit intreruperea ciclului depresie-hipomanie cit si o stare de sanatate in prametri optimi.
Evolutie 3

In anul 1995 avind probleme datorate unui stress puternic cauzat de moartea mamei sale se reia ciclul. Reia tratamentul homeopatic in anul 1996 cu alt homeopat si desi utilizeaza si dilutii inalte din Sulfur nu obtine nici un efect .Intre anii 1997 si 1998 urmeaza tratament alopatic antidepresiv fara rezultat . Deoarece Dr.Ramiro Tomescu se retrasese din activitate ( la apogeul carierii) este sfatuit de acesta sa apeleze la unul din elevii sai , Dr.Dumitrescu .
Diagnostic 4

Am efectuat repertorizarile , remediul de constitutie fiind : Sulfur .

Am incercat administrarea in trepte de dilutii crescatoare C 7, I-a zi , C15 a II-a zi , C30 a II – a zi si C 200 a IV- a zi , fara efect.
Tratament homeopatic 2

Ceea ce ma surprindea era si lipsa de raspuns a unei colite ce in mod normal dispare prin tratamentul cu Sulfur . Lucrind in acea perioada intens cu medicamentele homeopatice : „Nosode Mutagene” preparate de marea farmacista Cezarina Tuckel , am incercat si aceasta varianta ,fara a fi prea sigur de reusita .
Evolutie 4

Dupa o luna cind pacientul a venit la control am avut confirmarea eficactatii acestora si in simptomele de depresie . Am reluat administrarea de Sulfur C7 la 7 zile ca tratament de intretinere , crescind ulterior la C 15 / 14 zile , C 30 /luna .

Dr.Dumitrescu Ioan
25.11.2007 15:34  |  Autor: eforie  |  Comentarii (0)  |  Permalink

Tags:
Trimite prin mail Trimite prin mail      |      Comenteaza Insemnare Comenteaza Insemnare      |      Raporteaza Eroare Raporteaza Eroare
Responsabilitatea continutului insemnarilor apartine in exclusivitate autorilor

Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta la video. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)