Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
joi, 06 octombrie 2022
blog


Tumori de san abordare medicina naturista

Congresul National de Acupunctura, Romania , Bucuresti 7 – 9 octombrie 2004

Monitorizarea eficientei tratamentelor acupuncturale si homeopatice in tumorile benigne de san prin termografie cutanata combinata cu reactometrie vegetativa, determinari de markeri tumorali si analiza grafica computerizata

Scopul lucrarii

• Algoritm optim, eficient, precis de diagnostic si tratament acupunctural si homeopatic in tumorile benigne de san.

• 2.Metoda neinvaziva de diagnostic si tratament

• 3.Monitorizare globala computerizata conform sindroamelor clasice acupuncturale .

• 4.Realizarea unui procent ridicat de recuperare si tratament al pacientelor cu tumori de san .

• 5.Impartasirea experientei si preocuparilor medicilor din Centrul National de Acupunctura Bucuresti, colegilor din teritoriu .

• 6.Sustinerea implementarii unui algoritm bazat atat pe metodele traditional chineze cat si pe procedurile moderne de diagnostic si tratament

• 7.Dorinta expresa de a primii si alte semnale, intrebari, critici ce nu de putine ori sunt “reactorul” progresului stiintific .

• Introducere

• Aceasta cercetare clinico-paraclinica a avut drept obiectiv principal acela de a stabilii metodologia cea mai utila de diagnostic si tratament neinvaziv si totodata cea mai precisa in stabilirea unui diagnostic diferential intre tumorile maligne si benigne. Aceasta necesitate rezida din faptul ca procedura de tratament difera pentru malign si benign .

• In aceasta cercetare s-au luat in tratament doar tumorile benigne, cele maligne fiind dirijate spre sectiile de oncologie . Metodele clasice de diagnostic : mamografii, dozari hormonale, determinarile de markeri tumorali, etc si-au dovedit utilitatea doar partial fiind insuficiente de a preciza un diagnostic de certitudine . Solutia punctiei bioptice pentru determinarea numarului de receptori endocrini a tesutului glandei mamare este invaziva, prezentand anumite riscuri greu de acceptat de paciente . Faptul ca dozarile hormonale aratau valori normale, sau putin modificate la majoritatea pacientelor, m-a determinat sa prefer metoda termografiei combinate cu reactometria neurovegetativa efectuata de specialistul oncolog al Centrului de Acupunctura : Dr Moldovan Corneliu; metoda este neinvaziva, lipsita de efecte secundare si cu un grad ridicat de precizie ( apropiat de 100 % ) .Exista desigur si alte metode moderne de diagnostic, dar la nivelul economic al Romaniei acestea raman solutii posibile pentru viitor

• Material si metoda

• Un numar de 94 de paciente au fost luate in studiu, din acestea un numar de 29 de cazuri au fost diagnosticate ca avand cancer de san si trimise de Dr specialist oncolog Moldovan Corneliu spre Institutul Fundeni, pentru curele de chimioterapie, radioterapie sau cura chirurgicala, ramanand in lot doar un numar de 65 cazuri .

• Pacientelor li s-au facut serii de cate 10 sedinte acupuncturale lunare, completandu-se in perioadele de pauza cu medicatia homeopata . Ca si in studiile precedente examenul clinic de masurare a dimensiunilor tumorii au fost completat cu examenul mamografic si examene paraclinice de laborator .

• In plus fata de celalate studii, accentul s-a pus pe examenul termografic combinat cu reactometria neurovegetativa efectuat de Dr Moldovan Corneliu . In ceea ce priveste alegerea punctelor acupuncturale, aceasta s-a facut prin diagnosticul computerizat si analiza grafica a sindroamelor specifice fiecarei paciente ceea a permis a avea o imagine globala a patologiei .

• DIAGNOSTIC TUMORI DE SAN

• Diagnosticul a urmat procedura obisnuita clinica, examene pe aparate, inspectie, palpare, mamografii, examene de laborator, combinata cu examenul clasic din acupunctura : puls, limba, etc ; la aceste investigatii clinico-paraclinice, am utilizat metoda termografiei cutanate combinate cu reactometria neurovegetativa pentru a putea face diferenta intre malign si benign, beneficiind de sprijinul medicului specialist oncolog Dr Moldovan Corneliu, ce a adus o contributie personala acestei metode de avangarda in diagnosticul tumorilor de san . Prin aceasta metoda se evidentiaza atat statusul metabolic al tumorilor de san, cat si reactivitatea sistemului nervos vegetativ asupra microcirculatiei, direct implicat in reactivitatea generala a sistemului, fata de o perturbare tisulara manifestata in periferie .

• Masuratorile termice cutanate au fost efectuate la ambii sani : cadran central, superior, inferior si axilar

• Sistemul nervos autonom prezinta un rol central in reglarea presiunii arteriale. Integrarea reactiilor vasomotorii are loc in scoarta cerebrala (ariile IV si VI promotorii). Centrii bulbari presori sunt subordonati reglarii hipotalamice. Neuronii vasoconstrictori apartin sistemului simpatic pe cind neuronii vasodilatatori apartin majoritar sistemului parasimpatic.

• Sistemul de Meridiane Acupuncturale poate fi definit ca un sistem distinct de transfer de semnale care poate fi masurat cu ajutorul unor instrumente electonice. Sistemul Acupunctural se suprapune partial si interactioneaza cu alte sisteme, dar nu este o simpla parte a sistemului nervos sau a celui circulator.

• Evidentele experimentale sugereaza (Anderson, S. et all, 1995: Acupuncture from empiricism to science) legaturi functionale intre Acupuncte si Sistemul Nervos Vegetativ la nivel periferic, hipotalamic si a unor arii cerebrale de integrare vegetativa.

• O anomalie in functionarea Sistemului Nervos Vegetativ poate fi detectata prin perturbarea parametrilor electrici ai acupunctului, asa cum a demonstrat-o (1997) Charles Shang de la Universitatea de Medicina din Boston intr-un studiu extins privind “Sistemul de Meridiane si Mecanismele Acupuncturii”.

• Reactometria neurovegetativa este o modalitate de investigatie paraclinica (experimentala deocamdata la noi in tara - din cauza lipsei de dotare si specialisti) care se bazeaza pe inregistrarea si interpretarea computerizata a fenomenelor electrodermale si a celor microcirculatorii de suprafata.

• Metoda de monitorizare a constat pe langa examenul clinic general si cel local al sanului, in efectuarea de termografii cutanate de contact, explorare prin metoda reactometriei neurovegetative, inregistrarea reflexelor galvanice de potential si a microcirculatiei cutanate locale, efectuarea de mamografii bilaterale si unde a fost cazul dozarea markerilor neoplazici umorali. Masuratorile reactometrice computerizate efectuate in cadrul trialului clinic au constat in:

• Determinarea Reflexului Electrodermal de Potential (REDp=R. Fere); Evaluarea microcirculatiei locale prin fotopletismografie digitala directa [FPG]; Viteza medie de conducere in fibra nervoasa autonoma periferica; +/- test presor la rece; valorile medii ale micropotentialelor punctelor JING distale. Acestea au fost efectuate cu ajutorul unui reactometru computerizat (SICOMED 2000) si al unui multimetru digital de precizie (Simens).

• Termometria cutanata de contact a fost efectuata cu ajutorul unui termograf digital cu precizie de +/- 0, 20 C/ sonda.

• Metoda de lucru a constat in urmatorii pasi: se masoara reflexul electrodermal de potential palmar bilateral (REDp), se calculeaza media valorilor pe un interval de 2 minute; se masoara pulsatilitatea arteriala periferica la nivelul policelui bilateral, prin fotopletismografie computerizata si se efectueaza media valorilor inregistrate pe o durata de 2 minute; se masora toate punctele JING distale (la nivelul a 2 mm lateroextern in fiecare unghi unghial intern sau extern a degetelor de la mana si picioare; se masoara viteza de conducere vegetativa in nervul median (la pliul de flexie dorsala a palmelor); se calculeaza pe baza valorilor inregistrate si stocate pe computer un Index de Monitorizare Vegetativa, care poate avea urmatoarele valori: 0. areactiv; 1.hiporeactiv; 2. normoreactiv; 3. hiperreactiv; 4. oscilant sau neclasificabil. Se masoara temperatura camerei (30 valori), se masoara temperatura axilara dreapta, se masoara 7 linii paralele la nivelul zonei cutanate mamare bilaterale a cate 10 puncte de masura. Valorile inregistrate se prelucreaza prin programe de prelucrare automata a datelor, se compara rezultatele pre si post terapeutic, se calculeaza indicii statistici principali, se efectueaza teste de corelatie (Convolutia) in vederea incadrarii intr-o clasa de semnificatie.

• Pe baza prelucrarii datelor, dupa aplicarea terapiei propuse:

• Rezultatele obtinute in studiul actual indica remisiuni partiale in 30.84% din cazuri, ameliorari marcate in 12,76% din cazuri, ameliorari moderate in 30,84% din cazuri si non-responsive in 3,20% din cazuri. 22, 36 % cazurile examinate au fost neoplazii. De remarcat ca in contextul studiului au fost identificate un numar de 29 de paciente cu neoplazii in diferite stadii de evolutie, care au fost indrumate in reteaua oncologica pentru tratament de specialitate. Acest fapt vine sa intareasca conceptul monitorizarii sanului la femei in perioada activa, in menopauza sau post menopauza, pentru o indicatie terapeutica acurata si eficenta. Diferentele mai mari de doua grade, indicand cu mare probabilitate un proces malign, confirmat ulterior de examenul anatomopatologic, beneficiind de tratatmentul oncologic, procesul patologic fiind prea avansat ca sa poata fi stapanit prin metodele de tratament acupunctural, homeopatic, fitoterapic, etc .

REZULTATE BRUTE = 94 tumori maligne si 65 benigne (tratate)

Paciente -categorii

varsta


Numar cazuri


Cazuri tumori benigne


Cazuri tumori maligne


Rezultate

14 – 20


3


3


0


• F. bune = 3

• Bune = 0

• Slabe = 0

21 – 30


12


9


3


• F. bune = 9

• Bune = 0

• Slabe = 0

31 – 45


18


7


11


• F. bune = 5

• Bune = 1

• Slabe = 1

46 – 55


37


24


13


• F. bune = 21

• Bune = 2

• Slabe = 1

56 - 75


24


22


2


• F. bune = 12

• Bune = 9

• Slabe = 1Rezultate procentuale lot paciente cu tumori de san

Paciente varste


14-20


21-30


31-45


46-55


56-75

Rezultate f. bune


4,615


13,846


7,692


32,307


18,461

Rezultate bune


0


0


1,538


3,076


13,846

Rezultate slabe


0


0


1,538


1,538


1,538

Pacienti total


4,615


13,846


10,769


36,923


33,846
Graficul frecventei sindroamelor
Sindromul de stagnare a Qi-ului Ficatului este cel mai frecvent fiind prezent la 45 de cazuri, este urmat de : deficitul, vidul de Sange si Qi al Ficatului . In 32 cazuri, avem ascensiunea Yang a Ficatului, caldura umiditate in Splina, vid de Yang Splina si Rinichi .
Deficitul meridianului Splinei, in invazia Stomacului de catre Ficat in 27 de cazuri
In 22 de cazuri apare plenitudinea Focului Ficatului, invazia Splinei cu bloacarea Qi-ului de catre Ficat, deficitul de Qi al Splinei si Plamanilor, dizarmonia intre Stomac si Splina .
La 19 cazuri am intalnit : deficitul de Sange Cord, Focul Cordului in plenitudine, deficitul de Qi si Sange al Splinei, stagnarea Sangelui cu frig intern, vidul de Qi si Yang al Splinei, umiditate caldura in Splina In 16 cazuri avem deficit de Qi al Cordului si Plamanilor, deficitul de Yang si Qi al Cordului si Rinichilor si deficitul de Inn al Rinichilor .
In 15 cazuri am intalnit : deficitul de Sange Cord si deficit de Qi Splina, deficitul de Sange al Cordului, lipsa comunicarii dintre Rinichi si Cord, deficitul de Yang/Qi al Cordului, stagnarea Sangelui si Caldura excesiva, deficitul de Qi al Plamanilor, deficitul de Yang al Rinichilor .
La 10 cazuri am avut deficit de Yang/Qi al Cordului si Rinichilor, caldura in meridianul Stomacului .
La 5 cazuri au fost prezente : glere/flegma in Ficat, glere flegma in Cord, Cord Ficat sange deficit, deficitul de Inn al Rinichilor si Cordului, glere/flegma in Stomac, Foc in Stomac, vid de Yang Rinichi cu vid de Qi Plamani, deficit de Qi

Concluzii

• Graficul rezultate pe categorii de varsta ( slide 16 ), este cel mai semnificativ, din el rezultand faptul ca intre 31 si 45 ani rezultatele sunt mult mai slabe, acest fapt putand fi explicat prin receptivitatea crescuta a receptorilor endocrini de la nivelul tesuturilor sanului la aceasta perioada .

• Procesul de imbatranire aduce indiscutabil un surplus de “ forta “, proceselor de apoptoza, dar nu trebuie omis faptul ca alaturi de apoptoza “ defileaza “ si “acumularile patopolgice “ . Concret sistemul se deterioreaza atat conform legilor firesti de imbatranire, dar acumuleaza si modificari de tipul atipiilor celulare de care nu se mai poate descarca prin sistemele lui naturale .

• Atat prin acupunctura, cat si prin homeopatie apelam la “rezervele sale reactionale”, care scad cand imbatraneste . In nici un caz un tratament alopatic nu poate emite pretentia de a se suprapune legilor biologie si regla sistemul complex al organismului – acesta doar trebuie ajutat ca singur sa se trateze conform legilor lui naturale .

• Siguranta diagnosticului, si posibilitatea de a monitoriza neinvaziv, dar precis pacienta cu tumora de san, au constituit pentru pacientele cu tumori de san cel mai important beneficiu . Experienta doctorului Moldovan, atat ca oncololog, cat si ca specialist in termografie, precum si aportul sau in modernizarea acestei metode fizice, a permis excluderea acelor cazuri care mai mult ca sigur ar fi avut un sfarsit inevitabil, datorita execesului de zel si increderii prea mari in posibilitatile terapeutice a unei metode exceptionale, dar limitata in cazurile avansate .

• Cazurile monitorizate, tratate utilizand analiza grafica computerizata, au prezentat o varietate mare de sindroame, a caror apreciere globala este practic imposibil de facut global fara ajutorul calculatorului .

• Cresterea gradului de precizie de diagnostic si tratament a fost posibila atat datorita unei metode moderne de diagnostic neinvaziv, cat si datorita sistemelor de analiza computerizata a sindroamelor, a relatiilor dintre lojile energetice, care au stat la baza utilizari sincrone a metodelor de tratament acupunctural, homeoptic, intr-un concept unic homeosinartric .• Metoda de cercetare nu este una experimentala, ci se constitue doar intr-o aplicatie a unei experiente semnificative in ceea priveste tratamentul tumorilor benigne al sanului, cu implementarea unui program romanesc de diagnostic TCM, performant, ce permite stabilirea tratamentului acupunctural si homeopatic intr-un singur concept bazat pe sindroamele acupuncturale.

• Lucrarea nu s-a vrut unu studiu comparativ lot martor – adica (“sacrificat “) si lot tratat ( favorizat ).

• In nici un caz acesta nu se constitue intr-un studiu finalizat, continuarea lui depinzand si de alte posibilitati de diagnositc, care indiscutabil vor deschide si alte ferestre de apreciere a mecanismelor intime celulare, de apreciere a modificarilor parametrilor celulei patologice, de initiere a apoptozei prin metode neinvazive, de apreciere a fiabilitatii sistemului in general si al tesuturilor si celulelor in particular ; gasind cea buna solutie terapeutica neinvaziva de a “corecta ceea ce este incorect “, de a intelege mecanismele intime de reglaj a organismului, atat la nivel de sistem cat si in microsistemul celular .

• Cu riscul de a ma repeta, atunci cand privesc in spate, ma simt implinit, mandru poate, dar cand privesc in fata ma ingrozesc de cat mai am de facut si ma simt ca un pigmeu in fata naturii, avand convingerea ca ceea ce voi reusii sa inteleg este doar o mica parte din cunoastere – poate doar atat avem voie pe acest pamant .• Bibliografie .

• “ Metoda de verificare a tratamentului acupunctural si homeopatic a tumorilor benigne prin dozarea markerilor tumorali si metoda termografica “,Congresul National de Homeopatie, Ed a XV-a, 22-24.10.1999, Pres Dr. Ioan Teleianu, Timisoara, Romania

• “ Migrena si atacul ostil inhibat , la pacientele cu tumori benigne de san “, Congresul National de Acupunctura, Pres Conf Dr.C.I.Targoviste13-15.06.1997, Pitesti, Romania .

• “Migrena si atacul ostil inhibat , la pacientele cu tumori benigne de san “, Congresul National de Homeopatie, Pres Dr. Ioan Teleianu, Prof Dr Doc Gh.Bungetzianu, 20-22.11.1995 , Bucuresti, Romania .

• “ Aspecte ale tratamentului recuperator in tumorile maligne si benigne ale sanului “, Congres de oncologie genetica cu tema : “ Genetica cancerului si reglarea cresterii si diferentierii celulare “, Director. Dr.Asterios .S . Tsiftsoglou, NATO - ASI, 1- 12.09.1995, la Institutul de Studii Avansate, Porto Carras, Halkidiki, Grecia .

• “ Tratamentul specific prin acupunctura si homeopatie al tumorilor benigne de san “ poster ,I-ul Congres European de Acupunctura , 6-9.10.1994, Dir Dr.R.Biltris, Dr.C.I.Targoviste, V.Lacusta , Kisinau, Republica Moldova

• “ Tratamentul specific prin acupunctura si homeopatie al tumorilor benigne de san “ poster , Congres National de Acupunctura, Pres Dr.Ionescu Targoviste, iunie 1993, Suceava, Romania .

• “Chinese Acupuncture and Moxibustion “, Cheng Xinnong, Beijing, 1987 .

• “ Semiologie et therapeutique en medicine energetique orientale”, Nguen Van Nghi, Mai Van Dong, Paris, 1981

• Prezentarea a 6 exemple de cazuri de tumori de san monitorizate, tratate, utilizand analiza grafica computerizata .

• Cazul 1 .

• Pacienta M.S, in varsta de 29 ani, din Bucuresti, a fost consultata in iunie 2003, la Centrul de Acupunctura, pentru depresie,displazie mamara bilaterala predominent stanga, avand si simptome de leucoree galbena semnificativa, candidoza vaginala, cu valori normale ale prolactinei . Dintre simptome retinem : noduli mamari, umflare a sanilor inainte de ciclu, candidoza vaginala, membre reci, nas infundat, limba rosie, durere de hipogastru in timpul ciclului, ciclu cu sange inchis, afte in gura, mucozitati in gat, cefalee violenta, alergie . Examenul obiectiv arata limba rosie si puls incordat .Analiza grafica computerizata arata pe organe relatia : organul Apa nu produce Lemn, iar Focul sfideaza Lemnul, dintre sindroamele avute in vedere in relatia terapeutica, am luat in calcul doar patru : stagnarea sangelui datorata stagnarii Qi-ului Ficatului, producerea de glere in Ficat, datorata stagnarii Qi-ului cat sindromului de Caldura in sange .

• Am utilizat ca puncte de acupunctura : F 1, F 3, IG 4, IG 11, R 2, Sp 6, St 36, St 45, VC 3, VC 4, VB 39, VB 21, VU 17, TF 3 ; multe din ele comune celor 4 sindroame .

• Evolutia a fost destul de lenta datorata faptului ca pacienta lucra intr-un mediu stresant, de suprasolicitare . Reducerea dimensiunilor nodulilor nu a fost urmata de remisia celorlalte simptome, ceea ce m-a determinat a utiliza si medicatia homeopata, care i-a fost utila .• Cazul 2 .

• Pacienta V.A, in varsta de 53 ani, din Bucuresti, a fost consultata la Centrul de Acupunctura, in anul 2003, pentru urmatoarele simptome : noduli mamari indurati, vertij, cefalee, insomnie, durere la nivelul soldului drept .

• Examenul obiectiv arata limba rosie tradand simptome de caldura excesiva ; caldura ce a determinat si simptome de insomnie, puls rapid, scaune uscate, herpes al gurii, sete apa rece, vertij, cefalee . Din relatiile pe organe retinem doar trei : deficitul de Inn al Rinichilor ( Apa nu produce Lemn ), ce determina ca Focul Cordului sa isi sfideze mama Ficat ( Lemnul ), ducand la aparitia unui dezacord intre Rinichi si Cord . Am avut in vedere doar doua sindroame :

• 1. Deficitul de Inn al Rinichiului, pentru care am folosit urmatoarele puncte acupuncturale in tonifiere : R 15, R 2, R 3, R 7, VC 4 .

• 2. Caldura in meridianul Vezicii Biliare, am utilizat in dispersie punctele : F 5, VB 13, VB 24, VB 34, VB 39, VB 40 si VU 19 .

• Inca de la primele sedinte efectuate starea generala a pacientei s-a imbunatatit in ceea ce priveste somnul, valorile tensionale, cefaleea

• Dupa 6 serii de 10 sedinte acupuncturale, nodulii mamari au disparut, tensiunea arteriala fiind in valori normale, disparand cefaleea si vertijul, pacienta avand o limba si puls normal,disparand durerea de sold, herpesul, pacienta reducandu-si medicatia alopata obisnuita .

• Cazul 3 .

• Pacienta M.A ,in varsta de 23 ani din Bucuresti, a fost tratata acupunctural din septembrie 2001, la Centrul de Acupunctura, prezentand urmatoarele simptome : noduli mamari, ciclu neregulat cu perioade de amenoree de 2-3 luni, fotofobie, chisturi ovariene, umflare a sanilor inainte de ciclu, puls slab . Relatia principala pe organe, a fost de lipsa a productiei Pamantului Yang de catre Focul Yang, ceea ce a indus frig in meridianul Trei Focare Mediu .

• Dintre sindroamele principale am retinut patru : deficitul de Yang a Rinichilor, deficitul de Qi al Cordului si Splinei si deficitul de sange al Ficatului .

• A urmat 6 serii lunare de cate 10 sedinte de acupunctura, completate de administrarea de remedii homeopatice in perioadele de pauza .

• Dintre punctele acupuncturale utilizate : F 2, R 3, R 7, Sp 6, St 36, VC 4, VC 6, VG 4, VG 14, VG 20, VU 18, VU 20, VU 23, VU 43 .

• Evolutia a fost excelenta in sensul ca starea generala a pacientei a fost foarte buna din punct de vedere fizic, disparand oboseala datorata deficitului de Qi si Yang, cu diaparitia nodulilor mamari si a chisturilor .

• Revenind la consult in 2004, pacientei i-am mai facut preventiv, doar cateva sedinte acupuncturale pentru deficitul de Qi si Yang constitutional .• Cazul 4 .• Pacienta A.A in varsta de 32 ani din Mangalia, afost consultata si tratata incepand cu mai 2001, la Centrul de Acupunctura, efectuand, serii de 10 sedinte acupuncturale in mod discontinuu, datorita problemelor de servici, completandu-se tratamentul acupunctural cu medicamente homeopatice necesare sustinerii efectului acupuncturii, in perioadele de pauza .

• Dinte simptomele prezente la consult enumer cateva : noduli mamari bilateral de consistenta dura, umflarea sanilor inainte de ciclu, fibrom uterin, puls incordat glisant, limba palida, fata uscata, maini reci, hipotensiune arteriala, hemoroizi externi, sciatica dreapta, lombosacralgii .

• Pe organe energetice relatiile au fost complexe, incluzand relatii de invazie a Lemnului si a Apei, cu lipsa productiei din partea Focului si a Pamantului .

• Dintre sindroamele mai importante am retinut pentru tratament : deficitul de Yang al Rinichiului si Splinei pentru care am utilizat punctele : VU 23, R 3,

• R 6, R 9, VG 2, VG 4, Sp 6, St 36, VC 4, VC 6, St 25, etc majoritatea fiind comune celor doua sindroame de deficit . Am mai utilizat VS 9, pentru deficitul meridianului Vase Sex si am redus caldura din sange aparuta ulterior pe stress si suprasolitare, dispersand punctele : C 7, C9, IG 11, F1 . Evolutia a fost foarte buna disparand nodulii mamari in circa 9 luni, cu reducerea semnificativa a fibromului uterin . Pacienta este in observatie si tratament, pentru un psoriazis al capului ca expresie a Caldurii din Sange .

• Cazul 5 .

• Pacienta E.A din Bucuresti, consultata in martie 2002, la Centrul de Acupunctura, in varsta de 33 ani a prezentat urmatoarele simptome

• umflare si durere sani inainte de ciclu, balonare abdominala, anemie, ciclu in avans si cu chiaguri, limba indentata, cu depozit fin alb, puls incordat glisant, etc . Analiza grafica pe computer a indicat urmatoarele relatii energetice pe organe : invazia Focului de catre Apa Inn – simptome : membre reci, astenie sete absenta, limba depozit fin, ce determinat ca acesta sa nu mai produca Pamantul Yang – simptome : balonare abdominala, edeme, si ca o reactie a sistemului enegetic global Lemnul Yang a invadat Pamantul – simptome : puls incordat glisant, dureri de stomac.

• Sindromul avut in vedere pentru tratamentul acupunctural a fost

• sindromul de glere in ficat pentru care s-au utilizat urmatoarele puncte acupuncturale : F 13, F 14, F 6, ST 40, VB 44, VC 14, VC 23, VS 5 si VU 18 ; timp de 10 zile, intercaland cateva sedinte in care am utilizat Sp 3, Sp 6, Sp 9, St 21, St 36, VC 12, VC 4, VU 20 si VU 21, pentru a determina organul energetic Foc sa produca Pamant . Tratamentul a durat 6 luni, fiind utilizate din ce in ce mai putine puncte, pe masura ce acestea isi reluau functia normala . Cel mai utilizat punct a fost F 13 . Evolutia a fost foarte buna

• Cazul 6 .

• In sfarsit un ultim caz mai complex de status cancerinic, la pacienta S.A, in varsta de 53 ani din Bucuresti, consultata in octombrie 2003, la Centrul de Acupunctura pentru o displazie a sanului drept . Operata in martie 2002, pentru neo de san stang, urmand 4 cure de chimioterapie ( Ciclofosfamida si Adriblastin ) . La examenul anatomopatologic tumora ( 1,4 / 0.7 cm ). era de tip carcinom intraductal micro papilar cu depozite calcare si lipgranuloame . Tumora se evidentiase mamografic prin opacitate de 1/0,5 cm, prezentand o scurgere sanghinolenta . A fost indrumata la Spitalul Fundeni, sectia I.O.B . Fiind foarte slabita fizic si psihic, mi-a solicitat pana incepe din nou cura de citostatice sa o ajut cu acest gen de tratament . In acest caz de status cancerinic relatiile energetice intre organe si sindroamele ce apar sunt foarte complexe, cu o mare dificultate de apreciere si tratament, aspect evidentiat de analiza grafica computerizata .

• Diagnosticul computerizat a evidentiat urmatoarele relatii energetice pe organe :

• 1. lipsa ciclului de productie la toate organele energetice

• 2.relatii de “umilinta” a Apei Inn de catre Focul Yang

• 3. Existenta vidului de Qi in Trei Focare Mediu si Inferior, tradus prin Frig

• Sindroamele mai importante sunt :

• 1. Deficitul de sange al Ficatului si Cordului, ce a generat excesul de Caldura in loja Foc, de unde si relatia de “ umilinta “ a Apei .

• 2. In lipsa suportului Inn al Cordului si Qi-ul acestuia este in suferinta, ceea ce a generat si deficitul de Qi al Splinei si Stomac cu simptome de Frig la nivelul meridianului si oranului energetic Ficat si Vezica Biliara .

• 3. Sindromul de deficit de Yang al Rinichilor fiind consecinta deficitului de Qi al Pamantului ( mama celorlalte 4 organe ) .

• Aceasta sistematizare pe baza analizei grafice a permis o abordare precisa a sindroamelor si tratamentul acupunctural adecvat de stimulare a Qi-ului si a productiei de Sange, prin urmatoarele puncte:

• Tonifiere : R3, R7, R9, Sp3, Sp6, Sp9, St21, St36, Vc4, VC8, VC12, VC17, VG4, VG14, VU23, VB39, C7, C9, VS5, VS6, VU15, VU17 .

• Evolutia cazului a fost buna, pacientei revenindu-I pofta de mancare, nemaifiind obosita, nodul aproape disparand dupa 10 sedinte .

• Din motive deontologice am insistat totusi sa se prezinte la oncologie, unde a urmat cura de citostatice si iradiere . In prezent pacienta este in tratament mixt prin acupunctura la care am asociat medicatia homeopata, fitoterapia si recomandari dietoterapice adaptate sindroamelor prezente .25.11.2007 15:25  |  Autor: eforie  |  Comentarii (0)  |  Permalink

Tags:
Trimite prin mail Trimite prin mail      |      Comenteaza Insemnare Comenteaza Insemnare      |      Raporteaza Eroare Raporteaza Eroare
Responsabilitatea continutului insemnarilor apartine in exclusivitate autorilor

Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta la video. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)