Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
sambata, 28 ianuarie 2023
blog


Cînd un om de 47 de ani moare din senin de inimă te gîndeşti că a avut o problemă. Cînd profesorul doctor Eduard Apetrei, citat de “Gândul“, declară că afecţiunile cardiovasculare determină 62% dintre decesele din România, înseamnă că toţi avem o problemă şi că, deocamdată, a plătit doar Ralu Filip!

Preşedintele CNA a murit . Acum ceva vreme l-am văzut la televizor, vorbind despre viaţa din Bucureşti şi din celelalte aglomerări urbane. Nu trebuia neapărat să fii de acord cu opţiunile sale politice sau cu acţiunile din zona reglementării TV pentru a te regăsi în discursul fostului jurnalist. “Ne comportăm de parcă oraşul înseamnă doar hipermarketuri, sedii de firme şi străzi pline de maşini! Nimeni nu vorbeşte despre parcuri, despre aer, despre locurile de făcut sport”, spunea el.

De dragul efectului dramatic ar trebui scris cuvîntul “premoniţie”. Probabil însă că “preocupare” e mai cinstit. Ralu Filip era îngrjorat de costurile ascunse ale creşterii economice. ÃŽntr-o societate înapoiată, fără cultura mediului şi a sportului, banii vin spre noi şi se pun direct pe artere şi pe plămîni. Trăim nu cu leul greu, ci cu leul caloric şi hipertensiv.

Avem mai multe mall-uri decît piscine. Viaţa oraşului se destramă, plimbările de pe trotuare se mută între raioane şi sîntem atît de departe de dezbaterile care încing Occidentul, acolo unde se discută despre “Wall Street versus Main Street”.

După ani de stagnare, ne bucurăm de cea mai bună perioadă a economiei. ÃŽn absenţa stadioanelor, a pistelor pentru biciclete, a sălilor de sport şi a parcurilor, nu vom face însă altceva decît să ne otrăvim cu creşterea PIB, ca oameni şi ca ţară.

Asta a apucat s-o spună Ralu Filip, înainte să moară la 47 de ani, în noaptea de marţi spre miercuri, într-un spital din România, recordmena europeană a mortalităţii prin boli de inimă.
26.05.2007 22:44  |  Autor: kaminski  |  Comentarii (0)  |  Permalink

Tags: radu, filip, moarte, viata, societate,
Trimite prin mail Trimite prin mail      |      Comenteaza Insemnare Comenteaza Insemnare      |      Raporteaza Eroare Raporteaza Eroare
Responsabilitatea continutului insemnarilor apartine in exclusivitate autorilor

Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta la video. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)