Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
joi, 12 decembrie 2019
stiri
stiri  stiri   /   Comunicate de presa 

Cum sa obtineti cele mai bune rezultate cand gatiti in oale sub presiune

  (0 voturi)

   Cum sa obtineti cele mai bune rezultate cand gatiti in oale sub presiune

Click aici pentru Galeria Foto   Click aici pentru Galeria Foto (1 foto)

 

 

 

1. Atentie la depozitare

Inainte de a pune deoparte oala cu presiune, trebuie sa spalati manual capacul, oala si piesele de cauciuc. Lasati-le apoi sa se usuce bine inainte de depozitare.

Nu uitati sa verificati supapele de siguranta si asigurati-va ca acestea sunt intacte, curatate. Cand toate componentele sunt curate si uscate, puneti capacul invers pe oala. In principiu, acesta este cel mai bun si convenabil mod de a economisi spatiu in dulap.

2. Gatiti cu lichid

Cu cat mai mult, cu atat mai bine. Nu folositi niciodata mai putin lichid decat este recomandat. Adevarul este ca gatitul sub presiune va necesita mai putin lichid decat daca ati folosi o metoda de gatit traditionala. Asta petnru ca evaporarea este mai mica.

Ce trebuie sa retineti este ca oalele sub presiune vor gati foarte rapid datorita presiunii creare in interior. Incercati sa nu puneti lichid mai mult de jumatate din spatiul interior din oala. In cazul in care ati pus prea mult lichid, dati focul mai incet.

3. Asigurati-va ca nu umpleti prea mult oala sub presiune. Chiar daca nu putem cantari aburul, cu siguranta are nevoie de spatiu in interior, iar aburul se va acumula repede. De aceea este recomandat sa nu umpleti oala mai mult de jumatate cu lichid.

4. Reglati focul

Nu exista o stiinta complexa legata de gatitul sub presiune. Totul este foarte simplu; apa fierbe la 100 grade Celsius. Cu toate acestea, aburul este de fapt mai fierbinte decat apa fiarta si poate atinge 121 grade Celsius. Prin utilizarea acestei energii, apa fiarta si abur fierbinte, oala sub presiune poate ajunge la un nivel de 15 PSI presiune asupra alimentelor, ceea ce inseamna un proces de gatire cu cel putin 60% mai rapid.

Pentru a maximiza rezultatele gatitului, ar trebui sa incepeti cu o temperatura foarte inalta a focului.

Cand oala sub presiune ajunge la nivelul de presiune, ar trebui sa reduceti temperatura aragazului, pentru a mentine presiunea si pentru a nu depasi nivelul de presiune. Este vorba de echilibru.

Daca folositi aragazul reglati flacara focului. Daca aveti o plita electrica, utilizati doua nivele diferite de caldura - HIGH pentru a atinge punctul de presiune si LOW pentru a mentine nivelul de presiune. Daca presiunea scada, puteti intensifica temperatura.

Acestea sunt cateva sfaturi care va pot ajuta sa gatiti mai eficient la oala cu presiune. Aceste oale au avantajul gatirii rapide si rezultatelor gustoase. Le puteti utiliza pentru o varietate de alimente, preparate si retete.

Joi, 28.11.2019, 19:56 20 accesari
Trimite prin mail Trimite prin mail      |      Comenteaza Stirea Comenteaza Stirea      |      Raporteaza Eroare Raporteaza Eroare

Cautari asemanatoare:

Stiri din cautari relative:


COMENTARII:

nici un comentariu; fi primul care comenteaza acest eveniment.
Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta stirile. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)