Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
luni, 18 ianuarie 2021
retete culinare

inapoi la Retete mancaruri cu peste

Ardei umpluti cu stavrid - retete culinare

Ardei umpluti cu stavrid  -  Retete mancaruri cu peste

INGREDIENTE:

2 kg. stavrid cu cap (sau orice fel de peste oceanic); 300 gr. ardei gras; 100 gr. orez; 150 gr. morcov; 400 gr. ceapa; 150 gr. telina
150 gr. radacina
200 gr. ulei
2 oua
100 gr. faina
100 gr. pasta de tomate
1 kg. rosii proaspete sau 500 gr. conservate
200 ml. vin alb
2 fire cimbru
50 gr. usturoi
2 legaturi marar verde
zahar
piper si sare dupa gust
PREPARARE:

Pestele se decongeleaza, se curata, se indeparteaza capul si intestinele, se spala, se face fileuri,
se scot oasele, se taie in bucati. Oasele se fierb in apa si se strecoara. Ardeii se curata, se spala,
se cresteaza la virf si se scurg. Orezul se alege, se spala, se fierbe cu 500 ml supa de oase de
peste, apoi se trece prin jet de apa rece si se scurge. Morcovii, telina radacina si ceapa se
curata, se spala, se taie in felii subtiri. Rosiile proaspete se curata, se spala, se taie in bucati
mari. Pasta de tomate se dilueaza cu 150 ml supa de oase de peste. Usturoiul se curata, se
spala si se taie in felii subtiri. Mararul verde se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa se
inabusa cu 100 ml ulei si 100 ml supa de oase de peste.

Bucatile de peste se amesteca cu jumatate din cantitatea de ceapa si se trec prin masina de
tocat. Compozitia obtinuta se amesteca cu orez, 50 gr. pasta de tomate, jumatate din cantitatea
de piper si marar verde, oua, sare, pina se obtine o pasta omogena. Cu aceasta compozitie se
umplu ardeii care se asaza cu gura in jos intr-un vas cu 100 ml ulei. Se tin in cuptor circa 5
minute. Se prepara un sos tomat din morcovi, telina, restul de ceapa care se inabusa cu uleiul
ramas si 500 ml supa de oase de peste. Se pune la fiert si i se adauga faina dizolvata in 150 ml
supa de oase de peste, pasta de tomate, rosii, vin, usturoi, cimbru, sare. Cind legumele s-au
fiert, se racesc si se strecoara. Sosul se toarna peste ardei, care se pun din nou in cuptor pentru
gratinare.

Preparatul se asaza pe un platou sau portionat in farfurii, cu marar verde deasupra.Se servesc
calzi.
MENTIUNI SI OBSERVATII:

fara mentiuni
TIMP DE PREPARARE:

1 ora si 30 minute
 

COMENTARII:

» aceasta reteta nu a fost discutata / comentata inca.


Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta retetele culinare. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)