Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
luni, 18 ianuarie 2021
retete culinare

inapoi la Retete mancaruri cu peste

Saramura de platica (reteta din Delta) - retete culinare

Saramura de platica (reteta din Delta)  -  Retete mancaruri cu peste

INGREDIENTE:

1-2 platici (1
5-2 kg.)
o capatina de usturoi
doua linguri de untdelemn
doi ardei iuti
sare
apa
PREPARARE:

Se curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se spala in apa rece si se
pune pe un prosop curat pentru a se scurge de apa. In timp ce pestele se scurge de apa, pe
aragaz se pune la incins o tabla, pe care se presara sare pina la acoperirea suprafetei tablei.
Pina se incinge bine tabla, se ia pestele si se fac crestaturi cu un cutit bine ascutit la distanta de
2-3 mm una de alta, perpendiculare, pe toata lungimea pestelui. Pestele astfel crestat se
tavaleste prin malai si se pune pe tabla bine incinsa. Se coace bine pe ambele parti, se razuie
cu un cutit de malaiul ars, se pune intr-o cratita mare, se acopera cu apa si se pune pe aragaz
sa dea un colocot.

Separat, se pragateste mujdeiul de usturoi frecat bine cu untdelemnul ( in care se rup cei doi ardei iuti) care se toarna peste peste, dupa ce s-a luat de pe aragaz. Se poate
servi cald cu mamaliga rece sau rece cu mamaliga calda
MENTIUNI SI OBSERVATII:

fara mentiuni
TIMP DE PREPARARE:

45 minute
 

COMENTARII:

» aceasta reteta nu a fost discutata / comentata inca.


Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta retetele culinare. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)