Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
luni, 18 ianuarie 2021
retete culinare

inapoi la Retete prajituri

Albinita - retete culinare

Albinita  -  Retete prajituri

INGREDIENTE:

Blatul: 400 gr. faina
1 ou
150 gr. zahar
30 gr. unt (nesarat)
2 linguri miere de albine (incalzita)
2 ½ linguri lapte
1 lingurita bicarbonat

Crema: 170 gr. unt (nesarat)
1 plic vanilie
200 gr. zahar
250 ml lapte
2 linguri gris
1 gem de caise

Glazura: 3 linguri apa
3 linguri zahar
2 linguri cacao
25 g unt (nesarat)
½ ciocolata menaj
PREPARARE:

Blatul: se freaca oul cu zaharul si untul, dupa care se adauga mierea (daca se pune mai multa
miere decit, aluatul iese foarte tare, nu se mai poate intinde), laptele si bicarbonatul. Se
amesteca pe aburi pina se ingroasa.

Se ia de pe aburi si imediat se adauga faina treptat. Se imparte in 4 parti, se intinde cu multa
faina. Se coc la foc iute pe dosul tavii (reci) unse cu grasime si presarata cu faina.

Crema: se freaca untul cu vanilia si zaharul pina se face spuma. Separat se fierbe laptele cu
grisul si se lasa sa se raceasca. Cind s-a racit se amesteca cu untul. Glazura: Se fierbe totul pe
foc mic pina se ingroasa compozitia.

Prima foaie se unge cu ½ din crema. Al doilea blat cu gem. Al treilea cu restul de crema. Al
patrulea blat se unge cu glazura.
MENTIUNI SI OBSERVATII:

fara mentiuni
TIMP DE PREPARARE:

1 ora si 15 minute
 

COMENTARII:

profil    maria marinescu (marti, 26 august 2008)profil rezervatda ,este o rezeta buna am sa o probez


Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta retetele culinare. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)