Chec - retete culinare |
Chec - Retete prajituri
INGREDIENTE:
zahar 1 cana si jumatate; faina 1 cana si jumatate; apa 7 linguri; ulei 7 linguri; oua 7 bucati; 1 pachetel de praf de copt si 1 de zahar vanilat; cacao 1-2 linguri PREPARARE:
Se separa albusul de galbenus si se bate spuma bine (sa stea bat) zaharul se pune pe foc cu apa si lasa la fiert (foc mic) pina se dizolva si se face sirop.Peste albusul spuma se pune siropul de zahar(asa fiebinte) si se mai bate un pic . Peste compozitie se pune praful de copt ,zaharul vanilat ,se bate un pic ,apoi se pun cele 7 galbenusuri si se amesteca iar ,uleiul si iar amestecam iar la final faina amestecind sa nu aiba cocoloase. Se unge o forma cu grasime(eu pun margarina) se pune compozitia, din care oprim un pic si o amestecam cu cacao adaugind peste. Se da la cuptor la foc potrivit in functie de cuptor(al meu arde)cam 40-45 minute (incercati cu scobitoarea ).Eu am topit 1 ciocolata si am pus deasupra pentru ca sint fan ciocolata voi faceti cum vreti. MENTIUNI SI OBSERVATII:
aveti grija cand a crescut opriti focul si scoateti-l din cuptor ca altfel se trage inapoi. si nu umblato la el vero 15-20 de min la inceput. Pofta mare TIMP DE PREPARARE:
1 ora max COMENTARII:
» aceasta reteta nu a fost discutata / comentata inca.
Adauga comentariul tau:
doar membrii pot comenta retetele culinare. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau |