Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
luni, 18 ianuarie 2021
retete culinare

inapoi la Retete prajituri

Placinta ardeleneasca cu branza - retete culinare

Placinta ardeleneasca cu branza  -  Retete prajituri

INGREDIENTE:

600 g faina
drojdie cat o nuca
un praf de sare
o cana de apa calduta
2 legaturi de ceapa verde
2 legaturi de marar
500 g branza
ulei pt. prajit
PREPARARE:

Din faina, drojdie, sare si apa, se framanta o coca de paine care se pune la dospit cca 1 ora.
Intre timp se prepara umplutura. Se faramiteaza branza cu furculita si se amesteca cu cozile de
ceapa verde taiate marunt impreuna cu mararul. Bineinteles, verdeturile se curata si se spala
foarte bine. Dupa ce coca a dospit, se ia din ea cate o mana de aluat care se intinde putin cu
sucitorul pe planseta infainata. Aluatul se lasa gros cam de un deget si se aseaza in centru o
gramajoara din amestecul de branza cu verdeturi, dupa care marginile placintei se aduna peste
umplutura si se mai da o data peste ea cu sucitorul, pentru a capata forma de placinta.

Se coace in tigaie in uleiul bine incins, intorcand-o pe ambele parti si intepind-o cu furculita daca
se umfla putin. Se procedeaza la fel pana se termina toata coca preparata.Se pot servi ca
aperitiv,sau pot constitui o cina de sine statatoare,alaturi de un pahar de bere rece.
MENTIUNI SI OBSERVATII:

fara mentiuni
TIMP DE PREPARARE:

2 ore
 

COMENTARII:

profil    Emy Diaconu (vineri, 04 aprilie 2008)profil rezervatOk,,,cu ceapa verde? Mmmmmm nu prea cred ca e pe gustul oricui ,,s-au? O reteta de gogosi pufosi nu se poate va rogggggggggggg Multe salutari de la Emy


Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta retetele culinare. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)