Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
miercuri, 18 septembrie 2019
retete culinare

inapoi la Retete traditionale romanesti

Bors moldovenesc cu gaina si cu taitei - retete culinare

Bors moldovenesc cu gaina si cu taitei  -  Retete traditionale romanesti

INGREDIENTE:

Pentru 6 portii: o gaina nu prea tânara
300 g taitei de casa
1-2 cepe
1/2 telina
1-2 radacini de patrunjel
1 morcov
câteva boabe piper
sare
marar
leustean si patrunjel taiat marunt si 1 l de bors acru.
PREPARARE:

Gaina curatata, spalata, se taie bucati, se fierbe cu apa atât cât este nevoie. Dupa ce a fiert, se
aduna spuma, se adauga putina sare. Daca mai apare spuma din nou, se aduna, apoi se sterg
marginile oalei si se lasa sa fiara încet pe foc domol. Dupa ce pasarea a fiert 50-60 minute, se
adauga legumele întregi crestate la capete în patru ti se lasa sa fiarba încet împreuna pâna va fi
gata. În acest interval, se prepara taiteii de casa cu ou si cu faina cât cuprinde.

Dupa ce gaina a fiert, se scoate împreuna cu legumele, se pune pe platou, iar în supa strecurata
se pun la fiert taiteii. Când taiteii sunt fierti, se potriveste supa la gust de sare si se acreste cu
borsul fiert separat si curatat de spuma. La servire, bucatile de pasare se pun într-un castron,
peste ele se toarna borsul si taiteii si se presara cu verdeata.
MENTIUNI SI OBSERVATII:

fara mentiuni
TIMP DE PREPARARE:

 

COMENTARII:

» aceasta reteta nu a fost discutata / comentata inca.


Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta retetele culinare. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)