Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
miercuri, 18 septembrie 2019
retete culinare

inapoi la Retete traditionale romanesti

Bulz a la Miacori - retete culinare

Bulz a la Miacori  -  Retete traditionale romanesti

INGREDIENTE:

lapte dulce de oi
malai
cas uscat
branza de oi
slanina afumata
verdeata (marar
patrunlel
frunza de ceapa verde
frunza de usturoi verde)
oua
boia iute
PREPARARE:

Pentru 6 persoane este bine sa se foloseasca 1.5 l lapte de oaie. Se pune la fiert laptele indoit
cu apa si cand da in clocot se adauga malaiul si o farfurie plina cu cas ras si se potriveste din
sare. Se face un amestec din branza rasa, verdeata tocata marunt si bucatele de slanina afumate
peste care se sparg 5-6 oua si se condimenteaza cu boia iute sau piper dupa gust. Unora le
place sa adauge si bucati de carnati uscati de oie.
Dupa ce mamaliga s-a racit un pic se fac un causul palmei gavanele de mamalica, cam 2-3 de
fiecare persoana, cu peretele gors de un deget, in care se pune amestecatura si se face un
guguloi cat pumniul de coban, pe care-l invelim intr-un strat de noroi vartos de huma, gros de
cel mult o juma de degetul mic. Se pun in jar si se face foc deasupra circa 1 ora jumatate, dupa
care se scot guguloaiele si se stropesc cu apa rece ca sa se sparga usor acoperisul de ceramica.
Se indeparteaza ceramica si ramane bulzul curat si numai bun de mancat. Se serveste si ca
aperitiv, unde o tuiculita este recomandata, sau si ca fel principal de mncare la care merge un
vin rosu sau o bere rece
MENTIUNI SI OBSERVATII:

fara mentiuni
TIMP DE PREPARARE:

2 ore
 

COMENTARII:

» aceasta reteta nu a fost discutata / comentata inca.


Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta retetele culinare. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)