Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
sambata, 21 septembrie 2019
retete culinare

inapoi la Retete traditionale romanesti

Ochiuri romanesti - retete culinare

Ochiuri romanesti  -  Retete traditionale romanesti

INGREDIENTE:

4 oua
30 g unt
patrunjel
o lingurita rasa de sare
2 linguri otet.
PREPARARE:

Intr-o cratita de 2 l, se pune apa sa fiarba impreuna cu o lingurita rasa de sare si cu 2 linguri de
otet, care au proprietatea de a coagula mai repede albusul. Se sparge fiecare ou, pe rind, intr-o
ceasca, pentru a evita riscul ca vreunul sa fie alterat. Cu ceasca se da drumul mai usor oului sa
alunece chiar la suprafata apei. Cu fiecare ou se procedeaza la fel. Se fierbe fiecare numai 1-2
minute, pina cind se coaguleaza albusul, galbenusul raminind moale. Daca se tin mai mult in
apa clocotita, se intareste prea mult albusul. Se pot fierbe pe rind, unul sau cite doua, in vas
mai mic. Se scot cu spumiera, scurse bine de apa.
Se asaza pe o farfurie calda, iar deasupra lor se pun bucatele de unt si patrunjel taiat marunt. Se servesc imediat fierbinti.
MENTIUNI SI OBSERVATII:

fara mentiuni
TIMP DE PREPARARE:

 

COMENTARII:

profil    andreea (miercuri, 03 noiembrie 2010)profil rezervatda ce fara otet nu sunt bune?

profil    coraina (marti, 02 noiembrie 2010)profil rezervatsa mincati voi cu otet....


Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta retetele culinare. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)