Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
vineri, 22 septembrie 2023
taxa auto 2012

taxe prima inmatriculare

Taxa Auto 2012 pentru Autoturisme si Autovehicule

Taxa de Poluare Auto 2012 a fost adoptata, in 15 decembrie, de Camera Deputatilor, care a fost forul decizional in cazul acestui proiect.

In data de 5 ianuarie 2012, legea a fost promulgata de presedintele Traian Basescu. Actul normativ prevede, pe de-o parte, o reducere a taxei de poluare cu pana la 25% fata de variantele anterioare, astfel ca cei care au platit-o in vechea forma pot cere rambursarea diferentei.

Noua lege este facuta pe principiul "cel care polueaza, plateste". Astfel, noua taxa auto va fi platita, o singura data, atat de autovehiculele noi sau second-hand care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in tara sau strainatate, cat si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007 pentru care nu a fost platita o astfel de taxa.


Calculator Taxa de Poluare Auto 2012

Calculeaza taxa auto care a intrat in vigoare pe 13 ianuarie 2012


Capacitate cilindrica (cmc):
Norma poluare:
Vechime autovehicul:
Emisia de dioxid de carbon (grame CO2/km):
Taxa de poluare in EURO:
Taxa de poluare in LEI:
Curs valutar:
Nivel taxa specifica in functie de emisia CO2: EURO/gram CO2
Nivel taxa specifica in functie de norma de poluare: EURO/cmc
Cota de reducere: %

Valoarea in LEI a taxei se determina pe baza cursului de schimb valutar stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.


Daca gasesti util aceasta "unealta" atunci apasa pe linkul de mai jos pentru a informa prietenii tai din lista de la Yahoo Messenger:

Trimite pe Yahoo Messenger !!! Trimite pe Yahoo MessengerDai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)