Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
duminica, 01 octombrie 2023
stiri
stiri  stiri   /   Articole 

Ce este Tether

  (0 voturi)

   Ce este Tether

Click aici pentru Galeria Foto   Click aici pentru Galeria Foto (1 foto)

Tether (USDT) este un stablecoin, un tip de moneda digitala conceputa sa mentina o valoare stabila in raport cu un anumit activ, cum ar fi dolarul american sau aurul.

Tether se deosebeste de alte stablecoin-uri deoarece este ancorata de dolarul american, ceea ce inseamna ca fiecare token USDT ar trebui sa valoreze un dolar american. Tether a fost lansat in 2014 si a devenit una dintre cele mai utilizate stablecoin, in spatiul cripto, avand o capitalizare de piata de peste 60 miliarde de dolari in aprilie 2023.

Tether este conceput sa ofere utilizatorilor o modalitate de a efectua tranzactii in dolari fara a fi nevoiti sa utilizeze institutii financiare traditionale

Tokenurile Tether sunt emise pe blockchain-ul Ethereum, ceea ce inseamna ca pot fi tranzactionate usor pe bursele de criptomonede din intreaga lume. Aceasta a facut ca Tether sa fie o alegere populara pentru traderii care doresc sa mute rapid si usor fonduri intre diferite burse.

Unul dintre avantajele-cheie ale Tether este stabilitatea sa. Deoarece Tether este ancorat in dolarul american, este mai putin volatil decat alte criptomonede precum Bitcoin sau Ethereum.

Acest lucru il face un instrument util pentru investitori care doresc sa evite riscurile asociate cu aceste active mai volatile.

Un alt avantaj al Tether este lichiditatea sa. Datorita faptului ca Tether este acceptat pe scara larga pe bursele de criptomonede, este relativ usor sa fie cumparat si vandut, ceea ce inseamna ca poate fi folosit ca o forma de numerar in spatiul cripto.

Acest lucru l-a facut o alegere populara pentru traderii care doresc sa mute rapid si usor fonduri intre diferite burse.

Tether este, de asemenea, conceput sa fie transparent. Fiecare token Tether ar trebui sa fie sustinut de un dolar american, iar Tether Limited, compania care emite Tether, sustine ca detine rezerve suficiente de dolari pentru a acoperi toate tokenurile aflate in circulatie.

Totusi, acest lucru a fost subiect de controversa, deoarece unii critici au ridicat preocupari cu privire la veridicitatea afirmatiilor Tether si lipsa transparentei cu privire la rezervele sale.

Una dintre principalele critici ale Tether este ca acesta a fost folosit pentru a manipula pretul Bitcoin si al altor criptomonede. Acest lucru se datoreaza faptului ca Tether este adesea folosit pentru a cumpara Bitcoin si alte criptomonede pe burse, ceea ce poate duce la cresterea pretului acestor active. Unii analisti au sustinut ca Tether a fost folosit pentru a creste artificial pretul Bitcoin-ului in perioadele de crestere rapida a pietei, conducand la manipulare si instabilitate.

O alta critica a Tether este ca acesta s-ar putea sa nu fie cu adevarat sustinut integral de dolari americani.

Tether Limited nu a fost supus unui audit complet al rezervelor sale, ceea ce a generat ingrijorari cu privire la faptul ca compania nu detine efectiv dolari suficienti pentru a acoperi toate tokenurile aflate in circulatie.

Acest lucru a determinat unii critici sa sugereze ca Tether ar putea opera un sistem de rezerva fractionara, ceea ce ar insemna ca emite mai multe tokenuri decat are in rezerve.

In ciuda acestor critici, Tether continua sa fie una dintre cele mai utilizate criptomonede stabile in spatiul cripto.

Stabilitatea si lichiditatea sa il fac un instrument util pentru traderi si investitori, iar acceptarea sa extinsa pe bursele de criptomonede l-a transformat intr-o componenta cheie a ecosistemului cripto.

Cu toate acestea, controversa in jurul Tether a condus si la dezvoltarea unor stablecoinuri noi, concepute sa fie mai transparente si mai de incredere. Acestea includ stablecoin-uri precum USD Coin (USDC) si TrueUSD (TUSD), care sunt sustinute de rezerve auditate de dolari americani si sunt concepute sa fie mai transparente si mai de incredere decat Tether.

Sambata, 05.08.2023, 07:35 93 accesari
Trimite prin mail Trimite prin mail      |      Comenteaza Stirea Comenteaza Stirea      |      Raporteaza Eroare Raporteaza Eroare

Cautari asemanatoare:

Stiri din cautari relative:


COMENTARII:

nici un comentariu; fi primul care comenteaza acest eveniment.
Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta stirile. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)