Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
duminica, 13 iunie 2021
retete culinare

inapoi la Borsuri, supe si ciorbe

Ciorba de burta - retete culinare

Ciorba de burta  -  Borsuri, supe si ciorbe

INGREDIENTE:

Pentru 10 portii: 2 kg de burtã de vaca
3 litri de apa
1 kg de picioare de vaca
150 grame de morcovi
150 grame de ceapa
100 grame de telina
50 grame de usturoi
2 grame de piper negru boabe
500 grame de iaurt sau de smantana
3 oua
50 grame de faina
100 ml otet
100 ml ulei sau untura
sare
PREPARARE:

Burta si picioarele de vaca se curata de pielite si tendoane, se spala bine, se oparesc, apoi se
spala din nou cu apa rece si se asaza intr-o oala. Picioarele se sparg punandu-le la fundul
vasului, iar burta se ruleaza si se aranjeaza peste picioare. Se completeaza oala cu apa si se
pune la fiert cu sare. Se spumeaza in timpul fierberii. Cand burta este aproape fiarta, se adauga
morcovii, telina si ceapa curatate, spalate si taiate jumatati sau sferturi. Se adauga usturoiul
curatat si taiat marunt si piperul. Cand burta si picioarele au fiert se scot si se racesc.

Burta se taie in felii lungi de 4-5 cm, iar carnea de pe picioare se alege ti se taie la fel, apoi se introduc
in oala cu supa, care a fost strecurata si se continua fierberea pana da un clocot. Din
galbenusurile batute, iaurtul sau smantana si faina cu putina zeama se pregateste sosul pentru
dres si se introduce in oala. Se potriveste gustul cu sare si acreala.Se serveste cu mujdei de
usturoi
MENTIUNI SI OBSERVATII:

fara mentiuni
TIMP DE PREPARARE:

5 ore
 

COMENTARII:

profil    burcica Fanel (duminica, 06 septembrie 2009)profil rezervateste ok dar si cu ajutorul celor de jos.
mai putin bebe96!

profil    VIOREL BALOIU (joi, 13 noiembrie 2008)profil rezervatde acord cu reteta ap in totalitate ! eu ! mai adaug la dres si mustar si in loc de faina pasez legumele cu blendarul ! sigur pun atita cit consider eu ca -mi place !

profil    Loredana H (joi, 13 decembrie 2007)profil rezervatla cioraba ta mai am de adaugat :1 zarzafatul se ferbe separat iar apa obtinuta se adauga peste burta pana se fierbe. 2 se piseaza usturoiul si se pune atunci cand se da la o parte oala .3) 2 morcovi se dau pe razatoare si se caleste in ulei cat sa schimbe culoarea la ulei da gust si culoare.iar galbenusul nu se pune atuci cand fierbe ciorba atunci cand pui din nou la foc si mic focul!

profil    Nastase Stefan (marti, 24 iulie 2007)profil rezervatpicioare de vaca ?........eu stiu ka se pun adidasi de porc.


Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta retetele culinare. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)