Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
duminica, 13 iunie 2021
retete culinare

inapoi la Borsuri, supe si ciorbe

Ciorba de cartofi cu sos romanesc - retete culinare

Ciorba de cartofi cu sos romanesc  -  Borsuri, supe si ciorbe

INGREDIENTE:

700-800 g cartofi vechi sau noi
o ceapa
25 g faina
3 linguri untdelemn
bors
zeama de castraveti
zeama sau sarede lamiie
boia sau pasta de ardei
tarhon
leustean
patrunjel
sare
10 - 100 ml smintina
PREPARARE:

In circa 1 1/2 -2 l apa (simpla sau in care au fiert oase proaspete sau afumate impreuna cu o
ceapa taiata in sferturi) clocotita, se adauga cartofii taiati in cuburi de 2 cm si 1/2 lingurita cu
sare, lasindu-i sa fiarba pina ce se moaie (cca 15 miute).Apa se va pune in functie de substanta cu care se va acri ciorba, ca aceasta sa nu fie prea rara.Intre timp, se prepara, sosul romanesc.Faina se amesteca intr-o tigaita, pe foc mic, pina cind capata culoarea maro-deschis,
amestecind tot mereu ca sa nu se arda, apoi se ia de pe foc, adaugind untdelemnul si o ceapa
rasa fin, un virf de lingurita cu boia dulce, amestecindu-se toate un minut ca numai la caldura
tigaitei ceapa sa-si dezvolte aroma.Se adauga, apoi, cite putin din supa, amestecind ca sa nu
seformeze cocoloase, se desarta peste restul de supa, se acreste dupa gust, se adauga sare, daca
este cazul sise completeaza lichidul cu apa, daca este necesar.Dupa ce a fiert citeva clocote, se
ia de pe foc se adauga aromele,din fiecare cite putin si se drege cu smintina.

Se poate prepara mai simplu si mai repede astfel.Untdelemnul se infierbinta cu o lingurita de
ceapa rasa fin 1/2 minut la foc mic, direct in oala, fara sase rumeneasca, se pune imediat
boiaua sau pasta de ardei, si, dupa ce s-a amestecat de 2 ori, se stinge cu apa simpla.Cind
clocoteste, se pun cartofii si, dupa ce acestia au fiert, faina diluata cu apa rece se amesteca cu
supa, completindu-se cu acreala dorita si cu apa; se adauga o lingurita cu "Delikat" sau sare ,
daca este necesar.Dupa ce a fiert citeva clocote, se ia de pe foc si se drege cu smintina.
MENTIUNI SI OBSERVATII:

fara mentiuni
TIMP DE PREPARARE:

 

COMENTARII:

» aceasta reteta nu a fost discutata / comentata inca.


Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta retetele culinare. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)