Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
duminica, 13 iunie 2021
retete culinare

inapoi la Borsuri, supe si ciorbe

Ciorba de perisoare - retete culinare

Ciorba de perisoare  -  Borsuri, supe si ciorbe

INGREDIENTE:

Un morcov
un patrunjel
1/2 telina
zeama de varza
bors
sare de lamiie
sau otet
o ceapa de marime mijlocie
leustean
untdelemn
un galbenus
100 ml smantana (iaurt)
sare
200 g carne vitel
orez
albus de ou
piper
patrunjel
PREPARARE:

Zarzavatul si ceapa se rad prin razatoarea cu gauri mari si se calesc 2 minute, cu 2 linguri de
untdelemn, ca sa-si dezvolte aroma, apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte sau rece (in caz
ca se pun si oasele de la carne)si se adauga o lingurita de sare. Se lasa sa fiarba circa 30 de
minute, pina cind se pregatesc perisoarele. Carnea se trece prin masina de tocat de 2 ori,
impreuna cu o lingurita de ceapa tocata. Daca se pune piept de pasare, se poate adauga si
pielea de la git de la spate, cu toata grasimea prinsa de ea. La tocatura se adauga
albusul,orezul spalat si bine scurs, o lingurita cu virf de faina, un virf de cutit de piper, sau
pentru regim, numai marar si patrunjel tocat si 1/2 lingurita de sare.

Se amesteca bine, apoi se ia cu lingurita din compozitie, se pune in palma udata cu apa rece, se rasuceste sa capete forma rotunda si i se da repede drumul in supa clocotita. Daca este compozitia prea moale, perisoarele se pot modela direct in lingurita si li se da drumul in supa. Cind toate perisoarele
sint gata, se lasa sa fiarba supa in continuare acoperita 30-40 minute. Cind sint toate fierte, se
adauga borsul sau alta acreala, dupa gust, lasind sa fiarba 2-3 minute. Se ia de pe foc, se
aromeaza potrivind gustul cu sare si acreala.
MENTIUNI SI OBSERVATII:

fara mentiuni
TIMP DE PREPARARE:

 

COMENTARII:

profil    sorin jug (marti, 25 septembrie 2007)profil rezervatsuper tare,frate


Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta retetele culinare. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)