Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
duminica, 13 iunie 2021
retete culinare

inapoi la Borsuri, supe si ciorbe

Supa plugarului - retete culinare

Supa plugarului  -  Borsuri, supe si ciorbe

INGREDIENTE:

350 g costita afumata
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
500 g varza alba
375 g cartofi
2.5 l apa fiarta cu concentrat de supa de vita
1 felie de dovleac
250 g rosii proaspete sau rosii cojite (conserva)
100 g fidea
4 linguri de bulion
sare
piper macinat
3 fire de patrunjel
50 g telemea. (pentru 6 portii)
PREPARARE:

Se taie costita in feliute. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se curata varza si se
taie fasii cam de 1 cm. Se curata cartofii de coaja si se taie in sferturi. Se scoate miezul de
dovleac de pe coaja si se taie ca si cartofii.
Se prajeste costita intr-o cratita mare, pana ce devine crocanta. Se pune varza si se lasa sa se
caleasca pana ce devine sticloasa. Se adauga ceapa si usturoiul, cartofii, dovleacul, se lasa si ei
sa se caleasca putin.
Cand legumele sunt inmuiate, se toarna supa din concentrat de vita si se lasa sa fiarba la un loc
cu legumele, fara capac, vreme de 15 minute.
Separat, se oparesc rosiile, se curata de pielite si de seminte si se taie marunt. Se pune fideaua
in supa si se lasa sa fiarba cam 10 minute. Se pun rosiile taiate si bulionul, si se lasa sa dea un
clocot. Se gusta supa de sare si de piper, se presara patrunjel tocat si branza rasa. Se mananca
cu paine prajita si frecata cu usturoi.
MENTIUNI SI OBSERVATII:

fara mentiuni
TIMP DE PREPARARE:

 

COMENTARII:

» aceasta reteta nu a fost discutata / comentata inca.


Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta retetele culinare. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)