Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
duminica, 13 iunie 2021
retete culinare

inapoi la Retete mancaruri cu carne

Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos) - retete culinare

Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)  -  Retete mancaruri cu carne

INGREDIENTE:

500 g fasole alba uscata
1 ramurica de rozmarin
sare
500 g rosii cojite (conserva)
3 catei de usturoi
5 linguri de untdelemn
4 fire de salvie uscata
piper negru
o bucata de carnat afumat sau cabanos taiat bucati (se poate pune si salam de vara
taiat in felii subtiri). (pentru 4-6 portii)
PREPARARE:

Se pune fasolea la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa veche si se
pune la fiert cu 1 l de apa curata, firul de rozmarin si o jumatate de lingura de sare. Se fierbe o
ora si jumatate, la foc mic. Se strecoara fasolea. Daca rosiile sunt proaspete, se oparesc, se
curata de pielita si se taie in sferturi mici; daca sunt rosii intregi, cojite, din conserva, se taie in
functie de marimea lor (de obicei, sunt lunguiete si mici). Se curata usturoiul si se taie felii. Se
incinge untdelemnul intr-o cratita mare. Se calesc in el usturoiul si frunzele maruntite de
salvie (se gasesc la Plafar). Se adauga rosiile si se calesc scurt. Se adauga fasolea boabe
scursa, se sareaza, se pipereaza, se amesteca bine cu rosiile. Se serveste impreuna cu bucatile
de carnat, de cabanos sau cu feliile de salam prajite scurt in foarte putin untdelemn. Cui ii
place, poate sa adauge deasupra putin otet.
MENTIUNI SI OBSERVATII:

fara mentiuni
TIMP DE PREPARARE:

 

COMENTARII:

» aceasta reteta nu a fost discutata / comentata inca.


Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta retetele culinare. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)