Salut Vizitatorule! Daca vrei sa intri in clubul nostru inregistreaza-te, iar daca esti deja membru atunci acceseaza contul tau.        NOU:  Întrebări   Club
duminica, 13 iunie 2021
retete culinare

inapoi la Retete mancaruri cu carne

Toba - retete culinare

Toba  -  Retete mancaruri cu carne

INGREDIENTE:

Un stomac de porc
1 kg de carne de la git
limba
doua picioare si urechile porcului
1/2 kg de ficat
250 g slanina
sare
piper boabe
o foaie de dafin
un kg muschi de porc.
PREPARARE:

Se spala si se pirlesc bine picioarele si urechile. Se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou si
se albeste prin frecare cu malai. Se pun sa fiarba intr-o oala mare plina cu apa rece, se aduna
spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea.

Cind furculita patrunde usor in carne, se puna sa fiarba ficatul, limba, carnea macra de la git,
limba si muschiuletul, toate clocotite inainte in alta apa, care se arunca. In timpul fierberii oala
se tine descoperita. Se fierb taote pina carnea se desprinde de pe os. Se lasa sa se racoreasca
putin in zeama in care au fiert, dupa care se taie totul in cuburi potrivit de mari, se amesteca cu
slanina taiata felii, se sareaza si condimenteaza dupa gust. La fiert se pot pune foi de dafin si
putin vin, condimente care parfumeaza carnea si o fac mai gustoasa.

Cu acest amestec se umple un stomac de porc pregatit cu multa atentie inainte. Stomacul se
goleste, se rade usor cu lama unui cutit, se spala in mai multe ape reci. Ca sa se albeasca si sa
dispara orice urma de grasime sau de murdarie, se freaca usor cu malai. Se limpezeste in mai
multe ape reci si se lasa sa se scurga.

In amestecul de carne se adauga un pahar mare din zeama in care a fiert carnea, aceasta avind
rostul de a lega carnea. Odata umpluta, toba se leaga la capatul unde a fost umpluta se pune
apoi sa fiarba 2 ore la foc mic in apa calda, de preferat chiar in apa in care a fiert carnea. Se
raceste in zeama in care a fiert. Se scoate si se pune intre doua scinduri curate, cu o greutate
deasupra. Se lasa rece si se maninca peste o zi.
MENTIUNI SI OBSERVATII:

fara mentiuni
TIMP DE PREPARARE:

 

COMENTARII:

» aceasta reteta nu a fost discutata / comentata inca.


Adauga comentariul tau:


       doar membrii pot comenta retetele culinare. inregistreaza-te sau acceseaza contul tau

Dai Like şi Câştigi! Pregătim un mega Concurs cu Premii. Stai aproape ... Doar pe Facebook ;)